Home » Grand Slam » Acht Belgen in actie in dubbelspel op Roland Garros

Acht Belgen in actie in dubbelspel op Roland Garros

Acht Belgen in actie in dubbelspel op Roland Garros

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De loting voor het dubbelspel op Roland Garros is bekendgemaakt. Er komen acht Belgen in actie. Sander Gillé (ATP D-48) en Joran Vliegen (ATP D-53) spelen tegen de derde reekshoofden.

Op Roland Garros zullen er acht Belgen spelen in het dubbelspel. Gillé en Vliegen hebben pech met de loting. Ze treffen in de eerste ronde de Franse derde reekshoofden Nicolas Mahut (ATP D-4) en Pierre-Hugues Herbert (ATP D-7).

Pierre Hugues Herbert en Nicolas Mahut - © Vincent Van Doornick (Imagellan)
Pierre Hugues Herbert en Nicolas Mahut – © Vincent Van Doornick (Imagellan)

Bij de vrouwen dubbelen er nog zes landgenoten. Elise Mertens (WTA D-2) en Veronika Kudermetova (WTA D-4) spelen als tweede reekshoofden en ontmoetten in de eerste ronde Petra Martic (WTA D-69) en Shelby Rogers (WTA D-55).

Elise Mertens en Veronika Kudermetova - © Jimmie48 Tennis Photography
Elise Mertens en Veronika Kudermetova – © Jimmie48 Tennis Photography

Maryna Zanevska (WTA D-509) en Kimberly Zimmermann (WTA D-76) vormen een Belgisch dubbelteam en treffen in de eerste ronde Katarzyna Kawa (WTA D-83) en Tereza Mihalikova (WTA D-71).

Greet Minnen (WTA D-74) en Anna Bondar (WTA D-120) spelen in de eerste ronde tegen het Franse team Alizé Cornet (WTA D-95) en Diane Parry (WTA D-248).

Greet Minnen - © Leo Stolck
Greet Minnen – © Leo Stolck

Alison Van Uytvanck (WTA D-81) en Monica Niculescu (WTA D-39) dubbelen in de eerste ronde tegen Danielle Collins (WTA D-330) en Yulia Putinseva (WTA D-430).

Kirsten Flipkens (WTA D-75) en Leylah Fernandez (WTA D-54) nemen het in de eerste ronde op tegen het Australische duo Olivia Gadecki (WTA D-256) en Charlotte Kempenaers-Pocz (WTA D-498).

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws