Home » Geen categorie » Acht Belgen naar tweede ronde in Binche

Acht Belgen naar tweede ronde in Binche

Acht Belgen naar tweede ronde in Binche

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de Orange Trophy in Binche ($ 10 000, gravel, outdoor) is de eerste ronde afgewerkt. Acht landgenoten plaatsten zich voor de tweede ronde.

Het eerste Belgische Futurestoernooi van het jaar ontsnapte niet aan het kwakkelweer. Op woensdag konden uiteindelijk alle resterende wedstrijd van de eerste ronde afgewerkt worden. De Belgische topreekshoofden lieten zich niet verrassen in de eerste ronde. Topreekshoofd Clément Geens (ATP-344) haalde het in een Belgisch duel van Yannick Vandenbulcke (ATP-1599) met 6-4 en 6-0. Tweede reekshoofd Niels Desein (ATP-362) (foto) kende geen problemen en derde reekshoofd Germain Gigounon (ATP-350) won met 6-3 en 6-4 van Laurens Verboven (ATP-1060).

Kwalificatiespeler Benjamin Dhoe (ATP-1353) verraste door Alexandre Folie (ATP-670) met 6-2 en 6-3 naar huis te sturen. Maxime Pauwels (ATP-1446) overleefde eveneens de kwalificaties en stuurde Jonas Merckx (ATP-707) naar huis in drie sets. Maxime Authom (ATP-484) haalde het met 6-4 en 6-4 van Loic Juszczak (ATP-1295), die met een wildcard aan de start kwam. Ook Omar Salman (ATP-491) en Romain Barbosa (ATP-431) bereikten zonder al te veel problemen de tweede ronde.

Acht Belgen strijden donderdag om een plaats in de kwartfinale. Merkwaardig genoeg staat er maar één Belgisch duel op het programma. Kwalificatiespelers Dhoe en Pauwels strijden onderling om een plaats bij de laatste acht.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws