Home » Geen categorie » Acht Belgische speelsters naar tweede ronde in Nieuwpoort

Acht Belgische speelsters naar tweede ronde in Nieuwpoort

Acht Belgische speelsters naar tweede ronde in Nieuwpoort

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Het ITF-circuit strijkt deze week neer in Nieuwpoort, waar de Ladies Tennis Cup plaatsvindt. Acht Belgische speelsters wisten zich voor thuispubliek te plaatsen voor de tweede ronde.

Met achttien speelsters aan de start van de eerste ronde kleurde het toernooi Belgisch. Acht onder hen winsten door te stoten naar de tweede ronde. Britt Geukens (WTA-678) is de best geplaatste Belgische en aangeduid als zesde reekshoofd, zij haalde het met 7-5 en 6-4 van Jade Lewis (WTA-1170) in de eerste ronde. Steffi Distelmans (WTA-775) (foto) is als achtste geplaatst, en won met 6-3 en 6-0 van Natalia Siedliska (WTA-1055).

Margaux Bovy (WTA-1129) en Luna Meers (NR) overleefden de kwalificaties en konden ook hun partij in de eerste ronde winnen. Ook Anastasia Smirnova (WTA-1153), Catherine Chantraine (WTA-1055), Morgane Michiels (WTA-1257) en Eliessa Vanlangendonck (WTA-1129) namen de eerste horde.

In de tweede ronde staan twee Belgische duels op het programma: Meers-Distelmans en Chantraine-Michiels. Smirnova moet het opnemen tegen topreekshoofd Quirine Lemoine (WTA-367) en Vanlangendock ontmoet derde reekshoofd Harmony Tan (WTA-521). Bovy speelt tegen de Nederlandse Nikki Luttikhuis (WTA-947) en Geukens kijkt kwalificatiespeelster Zejda Veljacic (NR) in de ogen.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws