Home » Geen categorie » Achtste overwinning van de week voor Mertens

Achtste overwinning van de week voor Mertens

Achtste overwinning van de week voor Mertens

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In Mexico, op de Abierto Juvenil Mexicano (juniorentoernooi, Grade A), blijft Elise Mertens (foto) het uitstekend doen. In het enkelspel plaatste ze zich voor de halve finales en in het dubbelspel versloeg ze Britt Geukens om de finale te bereiken. Elise Mertens heeft zo deze week al acht wedstrijden gewonnen.

In de kwartfinales van het enkelspel keek Elise Mertens (ITF-19) recht in de ogen van de Mexicaanse Victoria Rodriguez (ITF-56). Dit duel tussen het eerste en vijfde reekshoofd in Mexico moest een van de smaakmakers van de kwartfinales worden. Mertens had het dan ook zeker niet zo makkelijk dan de afgelopen dagen, maar al bij al haalde ze de eerste set nog redelijk eenvoudig binnen met 6-3. De tweede set was daarentegen een stuk spannender. Rodriguez beende Mertens bij en bleef op gelijke hoogte. Bij 5-5 vond de Belgische het echter welletjes geweest, en door twee games op rij te winnen verzekerde ze zich – net als de andere drie topreekshoofden – van een plaats in de halve finales.

In die halve finale zal ze het opnemen tegen het eerste reekshoofd, Belinda Bencic (ITF-9). Die piepjonge Zwitserse (ze is nog maar 15 jaar) wordt ook de tegenstandster van Mertens in de finale van het dubbelspel. Elise Mertens plaatste zich namelijk samen met een andere Zwitserse, Karin Kennel, voor die finale. In de halve finale hadden de eerste reekshoofden enkel in de tweede set problemen met Britt Geukens en haar Mexicaanse partner Jessica Cortes. Het werd 6-2 en 7-5.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws