Home » Grand Slam » Roland Garros » Achtste reekshoofd moet koffers pakken op Roland Garros

Achtste reekshoofd moet koffers pakken op Roland Garros

Achtste reekshoofd moet koffers pakken op Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Voor achtste reekshoofd Jannik Sinner (ATP-9) is de tweede ronde het eindstation op Roland Garros. De Duitser Daniel Altmaier (ATP-79) klopte de Italiaan in een thriller.

In de tweede ronde stond nummer negen Sinner tegenover het nummer 79 Altmaier uit Duitsland. Op papier startte het Italiaanse achtste reekshoofd als favoriet, al bereikte Altmaier in 2020 al wel de vierde ronde op Roland Garros.

Sinner en Altmaier streden in een ware marathonmatch voor de zege. In de eerste set haalde Sinner het in een tiebreak waarna Altmaier op zijn beurt ook in een tiebreak langszij kwam.

In de derde set leek Sinner met 6-1 vlot op weg naar de derde ronde maar zijn Duitse tegenstander redde twee matchballen in de vierde set en knokte zich met 7-6 naar een vijfde set. Sinner werkte vier matchpunten weg in de beslissende vijfde set maar Altmaier verzilverde zijn vijfde matchbal en maakte de partij met 7-5 af. Na maarliefst 5 uur en 26 minuten kon de Duitser zijn handen in de lucht steken.

(lees verder onder de tweets)

Altmaier neemt het in derde ronde op tegen de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP-29). Achtentwintigste reekshoofd Dimitrov haalde het in drie sets van de Fin Emil Ruusuvuori (ATP-46)

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws