Home » Geen categorie » Achtste titel voor Thiem in Rio

Achtste titel voor Thiem in Rio

Achtste titel voor Thiem in Rio

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de Rio Open (ATP 500) in Brazilië heeft Dominic Thiem (ATP-9) zijn achtste titel uit zijn carrière gewonnen. In de finale won hij van de Spanjaard Pablo Carreño Busta (ATP-23). De Spanjaard had in het dubbelspel meer succes. 

De 23-jarige Thiem startte als favoriet voor de titel in deze finale. Carreño Busta is echter niet te onderschatten. Het was de Spanjaard die het best startte aan de wedstrijd met een vroege break. Thiem kon echter die schade inhalen en in de eindfase van de openingset de break forceren. De Oostenrijker won de eerste felbevochten set met 7-5.

In de tweede set konden beide spelers een keer door de opslag van de tegenstander gaan. Thiem wist de Spanjaard een keer meer te breaken om zo de titel binnen te halen met 7-5 en 6-4 na iets meer dan anderhalf uur wedstrijd. Uit de handen van Gustavo Kuerten mocht Thiem de trofee in de handen nemen.

Bekijk hier de highlights:

In het dubbelspel stond Carreño Busta (ATP D-18) ook in de finale. Aan de zijde van Pablo Cuevas (ATP D-31) kon hij de titel binnenhalen tegen het Colombiaanse duo Juan Sebastian Cabal (ATP D-33) en Robert Farah (ATP D-33). Setstanden waren 6-4, 5-7 en 10-8. Het is de derde dubbeltitel voor de Spanjaard en de zesde voor Cuevas.

 

koen

koen

Meer nieuws