Home » Geen categorie » Achtste wereldtitel voor Van Baarle

Achtste wereldtitel voor Van Baarle

Achtste wereldtitel voor Van Baarle

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Klaartje Van Baarle (ITF W50-7) heeft zich in het Franse La Baule voor de achtste keer tot wereldkampioene bij de seniors gekroond. Bij de vrouwen +50 kaapte ze zonder al te veel problemen de titel weg.

Van Baarle, die in september 51 jaar wordt, pakte eerder dit jaar nog de wereldtitel bij de vrouwen +45. Bij de vrouwen +50 wou ze die prestatie graag overdoen. Als tweede reekshoofd kreeg ze tot aan de halve finales alvast niet veel weerstand op die missie.

In de halve finale zorgde achtste reekshoofd Gretchen Rush (NR) echter wel voor wat zweet bij de Belgische. Na een tiebreak in de eerste set bevond Van Baarle zich plots namelijk in een voor haar ongewone situatie: ze stond een set achter. In de tweede set zette de Belgische dat snel terug recht, maar ook in de derde set werd het opnieuw spannend. Tot 5-5 kon Rush het Van Baarle nog moeilijk maken, maar daarna was het game over: 6-7 (2), 6-1 en 7-5. Meteen ook de 50ste overwinning op rij voor de Antwerpse.

In de finale was eerste reekshoofd Fran Chandler (ITF W50-1) daarna geen obstakel meer voor Van Baarle. Na simpele 6-1 6-2-cijfers kan de Belgische zich al voor de achtste keer wereldkampioen noemen. Deze titel heeft daarnaast ook nog een ander leuk gevolg: op de rankings boekt Van Baarle een winst van zes plaatsten bij de vrouwen +50, waardoor ze zich nu ook daar de beste van de wereld mag noemen. Niet meer dan terecht als je naar de statistieken kijkt: Van Baarle is ondertussen in het enkelspel 51 wedstrijden op rij ongeslagen. De laatste nederlaag dateert al van februari 2012.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws