Home » ATP » Alcaraz imponeert met stunt in Wenen

Alcaraz imponeert met stunt in Wenen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De 18-jarige Spanjaard Carlos Alcaraz (ATP-42) is aan een sterke zegereeks bezig op het ATP-toernooi van Wenen (ATP 500, hardcourt). Hij ging verrassend voorbij Matteo Berrettini (ATP-7) en staat hierdoor voor de eerste keer in de halve finale van een ATP 500-toernooi.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

De amper 18-jarige Alcaraz, een van dé toekomstige sterren in de tenniswereld, ging in de achtste finale in Wenen met 6-3 en 6-4 voorbij Andy Murray (ATP-156). In de kwartfinale volgde voor de jonge Spanjaard een confrontatie met het Italiaanse derde reekshoofd Berrettini.

In een felbevochten duel snelde Alcaraz naar de zege in de eerste set met 6-1. Berretini knokte zich terug in een tiebreak maar in een spannende derde set was Alcaraz in een nieuwe tiebreak met 7-5 de sterkste.

(lees verder onder de tweets)

Alcaraz sloeg in de kwartfinale 24 winners en pakte de zege in een hoogstaande partij na 2 uur en 40 minuten. “Dit is een van mijn beste prestaties tot dusver. Ik ben heel blij. Dit was geweldig.”

Voor het Spaanse Next Gen Talent is het zijn eerste halve finale op een ATP 500-toernooi. In de halve finale speelt hij tegen het Duitse tweede reekshoofd Alexander Zverev (ATP-4) die de Canadees Felix Auger-Aliassime (ATP-12) klopte.

(lees verder onder de tweet)

Eerder werd in Wenen topreekshoofd Stefanos Tsitsipas (ATP-3) in een spannende driesetter al uitgeschakeld door de Amerikaan Frances Tiafoe (ATP-49).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER