Home » ATP » Alcaraz kroont zich tot jongste kampioen in Miami

Alcaraz kroont zich tot jongste kampioen in Miami

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Carlos Alcaraz (ATP-16) heeft de Miami Open op zijn naam geschreven. In de finale was de 18-jarige Spanjaard te sterk voor de Noor Casper Ruud (ATP-8).

De 18-jarige Alcaraz is bezig aan een ijzersterk seizoen. Op de Australian Open strandde hij in de derde ronde en vervolgens greep hij de titel in Rio De Janeiro. Op Indian Wells moest Alcaraz in de halve finale het onderspit delven tegen Rafael Nadal (ATP-3).

(lees verder onder de tweet)

In Miami ging Alcaraz op weg naar de finale onder andere voorbij derde reekshoofd Stefanos Tsitsipas (ATP-5) en achtste reekshoofd Hubert Hurkacz (ATP-10). In de finale stond de 18-jarige Spanjaard tegenover zesde reekshoofd Casper Ruud.

Ruud begon de finale het beste. Hij ging door Alcaraz’ opslag en knokte zich naar een 3-0-voorsprong. De Spanjaard gaf echter niet op en keerde terug tot 5-5. Met een tweede break pakte Alcaraz de set met 7-5.

(lees verder onder de tweet)

In de tweede set snelde Alcaraz met twee breaks naar een 3-0-voorsprong. Ruud brak nog terug maar moest blijven achtervolgen. Alcaraz maakte het knap af op zijn opslag en kroonde zich zo tot de jongste winnaar ooit in Miami.

Alcaraz wint in Miami zijn eerste ATP 1000-toernooi. Het is zijn derde ATP-titel, na Umag vorig jaar en Rio De Janeiro eerder dit jaar. Hij zal door zijn winst in Miami klimmer naar het nummer elf op de ATP-ranking.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS