Home » ATP » Alcaraz moet in Rio opgeven na amper twee games

Alcaraz moet in Rio opgeven na amper twee games

Alcaraz moet in Rio opgeven na amper twee games

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Carlos Alcaraz (ATP-2) startte als topreekshoofd in Rio De Janeiro (Brazilië, ATP 250) maar moest de strijd staken na slechts achttien minuten.

Het seizoen van Alcaraz loopt tot nu toe nog niet op wieltjes. Op de Australian Open (Australië, Grand Slam) strandde hij in de kwartfinale tegen Alexander Zverev (ATP-6) en op het graveltoernooi van Buenos Aires (Argentinië, ATP 250) was de halve finale zijn eindstation.

In het Braziliaanse graveltoernooi van Rio De Janeiro had Alcaraz echter een serieuze opdoffer om te verwerken. Het Spaanse topreekshoofd liep een enkelblessure op in het tweede punt van het eerste game in zijn eerste ronde tegen de Braziliaanse thuisspeler Thiago Monteiro (ATP-117). De Spanjaard viel en kwam slecht terecht op zijn rechterenkel.

(lees verder onder de post op X, het voormalige Twitter)

Alcaraz kreeg verzorging en probeerde nog verder te spelen. Hij brak Monteiro in het eerste game maar werd daarna op zijn beurt gebroken. De Spanjaard had te veel last van zijn enkel en moest na slechts twee spelletjes opgeven. Alcaraz was vorig jaar nog de runner-up in Rio en won het toernooi in 2022.

(lees verder onder de Instagrampost en de posts op X, het voormalige Twitter)

De Spanjaard gaf achteraf meer uitleg over zijn blessure: “Morgen heb ik een test voor mijn enkel en dan zullen we zien of het ernstig is of niet. De fysio’s denken dat het niet ernstig is.”

“Ik voelde pijn toen ik viel. Na een paar punten voelde het niet beter. Ik kon niet goed bewegen en besefte dat ik niet meer kon verder spelen.”

Zijn tegenstander, Monteiro, was verward dat hij zo snel de tweede ronde bereikte: “Dit is zo raar, het was het tweede punt van de match. Eerst leek het niet zo serieus maar toen zag ik op het grote scherm dat een slechte val was. Ik hoop voor een goed herstel voor hem!’

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws