Home » Davis Cup » Alcaraz test positief op corona en mist Davis Cup Finals

Alcaraz test positief op corona en mist Davis Cup Finals

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Carlos Alcaraz (ATP-32) heeft positief getest op het coronavirus en kan hierdoor Spanje niet vertegenwoordigen op de Davis Cup Finals.

Het tennisseizoen wordt deze week en volgende week afgesloten met de Davis Cup Finals in de drie steden Madrid, Innsbruck en Turijn. Titelverdediger Spanje zal de Davis Cup Finals echter moeten aantreden zonder het jonge talent Alcaraz.

De winnaar van de Next Gen-Finals testte positief op COVID-19 en kan daardoor niet spelen op de Davis Cup Finals. Alcaraz maakte zelf het nieuws bekend over zijn positieve test: “Ik heb vandaag positief getest op COVID-19 waardoor ik niet kan spelen op de Davis Cup. Zaterdag had ik nog een negatieve PCR-test en daarna had ik nog negatieve antigentesten. Ik ben heel verdrietig over de manier waarop ik zo’n belangrijk en super speciaal toernooi mis.”

“Ik was heel enthousiast om mijn land hier in Madrid voor eigen publiek te vertegenwoordigen. Ik voel me nu nog heel goed met heel lichte symptomen en we zullen zien hoe het verandert. Veel succes voor het hele team waarvoor ik op televisie zal supporteren!”

(lees verder onder de Instagrampost en de tweet)

Rafael Nadal (ATP-6) die ook niet zal deelnemen aan de Davis Cup, reageerde ondertussen op het nieuws: “Het belangrijkste is de gezondheid en laten we hopen dat er geen nieuwe gevallen opduiken!”

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS