Home » ATP » Alexander Zverev wint ATP Masters 1000 van Rome: “Ik kan weer dromen”

Alexander Zverev wint ATP Masters 1000 van Rome: “Ik kan weer dromen”

Alexander Zverev wint ATP Masters 1000 van Rome: “Ik kan weer dromen”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Alexander Zverev (ATP-4) heeft het toernooi van Rome (Italië, ATP Masters 1000) gewonnen. Hij versloeg de Chileen Nicolas Jarry (ATP-16) in twee sets.

6-4 en 7-5 werd het. Een verdienstelijke eerste ATP Masters 1000-finale voor Jarry, maar uiteindelijk bleek de Chileen niet opgewassen tegen de Duitser, die er een absoluut toptoernooi heeft opzitten. “Ik heb de hele week goed gespeeld, vanaf het eerste punt in de eerste ronde tot aan de finale”, klinkt het bij die laatste. “Ik ben natuurlijk heel blij met hoe het is gegaan.”

Jarry schakelde in Rome o.a. Stefanos Tsitsipas (ATP-9) uit, en verklaart zijn verlies in de finale o.a. aan “een heel andere opslag” van Zverev.

“Ik had het wat moeilijk in de halve finale (tegen Alejandro Tabilo (ATP-25) werd het 1-6, 7-6 (4) en 6-2), maar ik ben er doorheen gekomen. De manier waarop Jarry zijn tegenstanders versloeg, en ook het type tegenstanders dat hij versloeg, laat zien dat hij op dreef is. In de finale tegen heb ik een uitstekende prestatie neergezet. Ik moest hem neutraliseren en zijn opslag controleren.”

(lees verder onder het mopje van Zverev en de emoties van Jarry tijdens de ceremonie)

Titel in Rome als bewijs van kunnen

Rome is de zesde ATP Masters 1000-titel voor de Duitser. Ook in 2017 was hij trouwens de beste in Italië, toen pakte hij er zijn eerste ATP Masters 1000. Hij won toen in twee sets van Novak Djokovic (ATP-1). “Ik kan deze twee titels moeilijk vergelijken”, vindt Zverev. “Een eerste overwinning is altijd speciaal. Toen ik jong was, had ik veel vertrouwen, maar na mijn blessure op Roland Garros in 2022 was ik daar niet meer zo zeker van. Deze titel is dan ook speciaal omdat het voor mij bewijst dat ik dit soort toernooien weer kan winnen. Ik ben waar ik wil zijn. Door vooruit te gaan, kan ik weer dromen. Dat is wat deze week me heeft gegeven.”

(kijk onder de tweet naar een uitgebreide samenvatting van de finale)

[Finale Rome] Uitgebreide samenvatting Alexander Zverev vs. Nicolas Jarry

Tennisplaza i.s.m. L'Équipe en Franck Ramella

Tennisplaza i.s.m. L'Équipe en Franck Ramella

Meer nieuws