Home » Geen categorie » Alle Belgen meteen out in Polen

Alle Belgen meteen out in Polen

Alle Belgen meteen out in Polen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Belgische vrouwen hebben het niet lang volgehouden in Polen. Zowel Yanina Wickmayer (WTA-58) als Alison Van Uytvanck (WTA-86) sneuvelden meteen al in de openingsronde.

Twee Belgen stonden er op de hoofdtabel op het WTA-toernooi van Polen, de BNP Paribas Katowice Open (international, $ 250 000). De loting had het zo uitgemunt dat bij winst in de eerste ronde, ze elkaar zouden ontmoeten in de tweede manche. Maar dat Belgische feestje gaat dus niet door.

Alison Van Uytvanck had op papier de moeilijkste opdracht. Tegen derde reekshoofd Carla Suarez Navarro (WTA-17) startte ze als grote underdog. Toch ging ze in de eerste set goed mee met het spel van de Spaanse. Ze kreeg een kans om te breaken, en die greep ze ook met beide handen. Suarez Navarro zag echter de kans om twee keer door Van Uytvancks opslag te gaan, en dat was voldoende om de set binnen te halen: 4-6.

Met 0-6 lijkt de tweede set vooral eenrichtingsverkeer te zijn geweest, maar niets in minder waar. Van Uytvanck dwong zelfs zes breakpunten af, maar keer op keer stootte ze op de taaie Spaanse. Carla Suarez Navarro verzilverde wel drie van haar zes breakkansen en zo kwam alsnog de zware 0-6 op het bord.

Yanina Wickmayer begon een stuk beter aan haar partij tegen de Roemeense Alexandra Cadantu (WTA-61). Met degelijk tennis en een winstpercentage op de eerste service van 81 % haalde ze het met 6-3. In de tweede set zakte het tennis van de Belgische echter als een pudding in elkaar. Plots won ze niet eens meer de helft van de punten op haar eigen opslag, terwijl Cadantu met 71 % het meer dan behoorlijk deed. Gevolg: 1-6.

De derde set bracht geen beterschap voor Wicky. Ze vijzelde het niveau van haar opslag wat op, maar nog lang niet voldoende om Cadantu terug in de klem te nemen. De Roemeense liet het allemaal niet aan haar hart komen en stormde verder naar nog eens 1-6. En zo zit het Poolse avontuur er voor de Belgen al na dag een op.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws