Home » Geen categorie » Alle Belgen uitgeschakeld in Challenger Rome

Alle Belgen uitgeschakeld in Challenger Rome

Alle Belgen uitgeschakeld in Challenger Rome

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het Challengertoernooi in Rome (€ 30 000) zal niemand van onze landgenoten de beker in de lucht kunnen steken. Maxime Authom (ATP-176) en Steve Darcis (ATP-102) verloren in de eerste ronde, Olivier Rochus (ATP-140) in de tweede.

Maxime Authom had het in de eerste ronde niet getroffen met de loting. De Italiaan Potito Starace (ATP-305) staat dan wel meer dan honderd plaatsen lager gerangschikt, hij stond in 2007 nog op de 27e plaats op de wereldranglijst. Toch verweerde Authom zich kranig. Hij haalde immers een set binnen, maar moest de volgende twee aan Starace laten: 4-6, 6-3 en 6-4 waren de setstanden. Starace moest het in de volgende ronde opnemen tegen de winnaar van het duel tussen Steve Darcis en de Serviër Dusan Lajovic (ATP-163). De 22-jarige Lajovic won eveneens in drie sets: 6-3, 6-7(5) en 6-4. Diezelfde Lajovic klopte in de tweede ronde overigens Starace in twee sets.
Olivier Rochus verging het dan weer beter op het Romeinse gravel. In de eerste ronde versloeg hij de Canadees Vasek Pospisil (ATP-104) in drie sets: 6-7(5), 6-2 en 6-1. In de tweede ronde wachtte de Sloveen Aljaz Bedene (ATP-86). Tot een confrontatie tussen beide spelers kwam het niet: Rochus gaf verstek voor het duel. De reden voor het forfait is nog niet bekend. Bedene neemt het in de kwartfinale op tegen de Fransman Adrian Mannarino (ATP-109).

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws