Home » Geen categorie » Alle Belgische mannen uitgeschakeld in Miami

Alle Belgische mannen uitgeschakeld in Miami

Alle Belgische mannen uitgeschakeld in Miami

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In Miami, op de Sony Open Tennis (ATP 1000), zijn alle Belgische mannen uitgeschakeld. Nadat zondag Xavier Malisse al zijn koffers moest pakken tegen dertiende reekshooft Kei Nishikori, was het maandag de beurt aan David Goffin om door het tiende reekshoofd, Nicolas Almagro, huiswaarts gestuurd te worden.

Voor Xavier Malisse (ATP-53) werd het zondag een wisselvallige wedstrijd. Tegen Kei Nishikori (ATP-15) had de 32-jarige Belg afwisselend problemen met zijn forehand, zijn backhand en het weer. De eerste set was dan ook redelijk snel voorbij: 2-6. Maar waar het vroeger ook vaak durfde mis te lopen, bleef het nu rustig: in Malisses hoofd. Tussen de twee sets zette X-man alles op een rijtje, en hij kwam beter voor de dag in die tweede set. Hij maakte het Nishikori knap lastig, maar op het einde was het toch weer de Japanner die bovenop eindigde: 5-7.

Ook voor David Goffin (ATP-47) wachtte er in de derde ronde een moeilijke opgave. Tegen het nummer twaalf van de wereld, Nicolas Almagro, had hij precies een jaar geleden namelijk nog een nederlaag geleden: 4-6 & 2-6. De wedstrijd startte dan ook als een ramp voor La Goff. Almagro overpowerde Goffin, en in een mum van tijd stond het 0-3. Goffin probeerde nog alles wat in hem zat, maar de eerste set was al vliegen: 3-6.

In het begin van de tweede set was het echter het omgekeerde verhaal. Goffin kwam veel agressiever voor de dag en nam het commando over van de Spanjaard. Tot 3-0 stond er op het terrein terug die jongen die het vorig jaar op Roland Garros en Wimbledon zo goed deed en het zelfs Roger Federer moeilijk maakte. Goffin kon zijn niveau echter niet aanhouden, en met vijf games op een rij werd het plots terug 3-5. Bij 4-5 kreeg de Belg nog wel twee breakpunten maar na twee lange, slopende rally’s kon Almagro met een winning serve een eerste matchpunt afdwingen. En met een ace was de wedstrijd even later dan ook voorbij: 3-6 en 4-6.

Later op maandagavond komt Xavier Malisse nog wel in actie in het dubbelspel, en dat aan de zijde van de Duitser Tommy Haas. David Goffin kan zich daarentegen nu beginnen voorbereiden op het gravelseizoen. Dat gravelseizoen wordt trouwens uitermate belangrijk voor de Belg. Een slechte prestatie in Roland Garros kan hem namelijk uit de top-100 doen vallen, al is het nu natuurlijk nog wat vroeg om al zover vooruit te kijken.

[notice]U kan het volledige live-verslag van Goffin vs. Almagro hier nalezen.[/notice]

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws