Home » Grand Slam » Roland Garros » Alle Belgen uitgeschakeld op Roland Garros

Alle Belgen uitgeschakeld op Roland Garros

Alle Belgen uitgeschakeld op Roland Garros

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In de tweede ronde van Roland Garros zijn Kirsten Flipkens (WTA-22) en Yanina Wickmayer (WTA-64) uitgeschakeld. Flipkens verloor in drie sets tegen de Israelische Julia Glushko (WTA-98), terwijl Wickmayer niet opgewassen was tegen de Spaanse Silvia Soler-Espinosa (WTA-85).

Dinsdag plaatsten Flipkens en Wickmayer zich nog voor de tweede ronde van Roland Garros maar vandaag moeten ze het toernooi verlaten.

Flipkens moest het opnemen tegen de 24-jarige Israelische Glushko. ‘Flipper’ startte als favoriet tegen haar Israelische opponente. Glushko werd vorig jaar nog in de eerste ronde van Roland Garros uitgeschakeld maar bereikte vorig jaar wel de derde ronde van de US Open.

In de eerste set werd Flipkens één keer gebroken en verloor ze de set na 38 minuten met 6-4. In de tweede set keerde Molse speelster terug in de wedstrijd. Ze brak 2 keer door de opslag van haar tegenstander en won de tweede set met 6-3. De derde set was heel spannend. Flipkens en Glushko konden elk twee keer breakpunten verzilveren. Uiteindelijk maakte Glushko de wedstrijd af met 6-4 in de laatste set. Flipkens geraakte op het gravel van Roland Garros nog nooit verder dan de tweede ronde.

Wickmayer won in de eerste ronde verrassend tegen ex-nummer 1 Caroline Wozniacki maar kon in de tweede ronde haar goede reeks niet verderzetten. Na amper 74 minuten verloor ze met 6-2 en 6-4 tegen de Spaanse Soler-Espinosa.

Later vandaag komen Wickmayer en Flipkens nog wel in actie in het dubbelspel op Roland Garros. Flipkens speelt samen met de Slowaakse Cibulkova tegen het Duitse duo Goerges / Groenefeld en Wickmayer neemt het samen met de Peurto Ricaanse Puig op tegen 14e reekshoofden Koukalova en Niculescu.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws