Home » Grand Slam » Australian Open » Alle ogen gericht op Australië, en een beetje op Duitsland

Alle ogen gericht op Australië, en een beetje op Duitsland

Alle ogen gericht op Australië, en een beetje op Duitsland

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Zij die het al gemaakt hebben op het tenniscircuit leggen op dit moment de allerlaatste hand aan hun voorbereidingen op de Australian Open, de eerste Grand Slam van het jaar. Voor hen voor wie deelname aan een van de Big Four onder de tennistoernooien nog een droom is, staan er enkele ITF-toernooien op het programma.

Alle groten der Aarde verzamelen rond deze tijd van het jaar standaard in Melbourne om er onder een loeihete zon uit te maken wie zich de eerste grandslamkampioen van het jaar mag noemen. Ook 2015 is daar geen uitzondering op. 128 mannen en evenveel vrouwen strijden om die eeuwige roem en ook België heeft een hele ploeg klaarstaan die zich in dat gevecht willen mengen. Met de loting die onze Belgische vrouwen – Kirsten Flipkens, Yanina Wickmayer, An-Sophie Mestach & Alison Van Uytvanck – kregen, zal het vooral uitkijken worden naar de prestaties van young gun David Goffin. Al zeggen we natuurlijk geen nee tegen een leuke underdog-overwinning.

Zij die dit jaar niet in Australië geraakten, profiteren van de afwezigheid van de top om op de lichter bezette toernooien punten te verdienen zodat ze er in mei in Parijs wél bij zullen zijn. Zo begint Elise Mertens vanaf maandag aan haar tweede toernooi van drie in Amerika (ITF; $ 25 000). Ook voor Jeroen Vanneste staat er een tweede toernooi van een reeks op de planning. Hij probeert zijn knappe kwartfinale van deze week in het Egyptisch Caïro namelijk over te doen.

De meeste landgenoten zijn komend weekend echter te vinden in Duitsland. Op het ITF-toernooi van Kaarst ($ 10 000) proberen maar liefst elf Belgen om enerzijds de kwalificaties binnen te geraken en zich anderzijds te kwalificeren voor de hoofdtabel.

Tot slot wordt het ook nog uitkijken naar de belangrijke juniorentoernooien die er zitten aan te komen. Zowel Greet Minnen als Margaux Bovy zetten volgende week namelijk hun 2015 in op een Grade 1-toernooi, respectievelijk in Australië en Colombia.

De volledige lijst met de inschrijvingen van week drie vind je op onze inschrijvingen-pagina.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws