Home » Grand Slam » Roland Garros » Als Roland Garros voet bij stuk houdt: “Geen ATP-punten dit én volgend jaar”

Als Roland Garros voet bij stuk houdt: “Geen ATP-punten dit én volgend jaar”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De eenzijdige beslissing van de Franse Tennisfederatie (FFT) om Roland Garros naar september te verplaatsen, zou de Fransen wel eens héél zuur kunnen opbreken. De ATP zou dreigen met een ongeziene sanctie.

Midden maart besliste de FFT op eigen houtje om Roland Garros te verplaatsen naar eind september, één week na de US Open en op hetzelfde moment als de Laver Cup. Daarmee haalden ze zich niet alleen de woede van de andere grandslamtoernooien, de ATP, WTA en ITF op de hals, het zou hen ook wel eens duur te staan kunnen komen.

“De ATP heeft de FFT laten weten dat, als ze voet bij stuk houden, er geen ATP-punten zullen verdeeld worden op Roland Garros dit én volgend jaar”, weet Dirk Hordorff, de vicevoorzitter van de Duitse Tennisfederatie. “Ik hou niet van oorlogen, maar dat is het enige wat men nu nog kan doen. Het is waanzin.”

“We moeten doen wat het beste is voor het tennis, maar bovenal moeten we bezig zijn met hoe we het virus kunnen overwinnen en met de gezondheid van de mensen. Stop met die kat-en-muisspelletjes.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden