Home » ATP » Als Tsitsipas-broers van Gillé en Vliegen winnen: “3 000 euro voor het goede doel”

Als Tsitsipas-broers van Gillé en Vliegen winnen: “3 000 euro voor het goede doel”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Vandaag nemen Sander Gillé (ATP D-38) en Joran Vliegen (ATP D-35) het in Rotterdam (Nederland, ATP 500) op tegen de broers Stefanos (ATP D-105) en Petros Tsitsipas (ATP D-801).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Gillé en Vliegen lootten in Rotterdam meteen een mooie affiche. In hun eerste ronde mogen ze het opnemen tegen de bekende Griekse broers, die een wildcard voor de dubbeltabel kregen.

In se zouden de Tsitsi’s een haalbare kaart moeten zijn voor onze landgenoten, die afgelopen week nog het toernooi van Singapore (ATP 250) op hun naam schreven. De Grieken hebben echter een extra motivatie achter de hand.

Doneren aan het goede doel

“Bij elke overwinning met mijn broer doneer ik 3 000 euro aan het goede doel Mazi gia to Paidi (een Griekse vereniging die hulp biedt aan kinderen en jongeren die te maken hebben met armoede en sociale uitsluiting, huiselijk geweld, chronische ziekten, mentale of fysieke handicaps en dergelijke meer, n.v.d.r.)”, kondigt Stefanos aan. “Ik doneer sowieso, maar dit kan een extra motivatie zijn om nog beter te willen doen.”

Stefanos en Petros zijn niet alleen broers, ze zijn naar eigen zeggen ook de beste vrienden. “Ik focus natuurlijk op het enkelspel, maar ik wil mijn broer helpen om samen mooie resultaten te behalen in het dubbelspel”, laat Stefanos optekenen. “Ik doe dit alleen voor hem, ik ben niet van plan om met iemand anders te spelen.”

“We hebben in het verleden al een paar keer samen gedubbeld op ATP 250-toernooien en in Australië hebben we afgelopen maand ons Grand Slam-debuut gemaakt. Dat is de beste herinnering van mijn leven.”

(lees verder onder de tweet)

Live

Volg de dubbelwedstrijd van onze Belgische toppers en de Griekse broers hier live. (rond 16u)

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS