Home » Grand Slam » Roland Garros » Amerikaanse halve finale op Roland Garros

Amerikaanse halve finale op Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Roland Garros krijgt dit jaar een volledig Amerikaanse halve finale. In een heruitgave van de finale van de US Open zullen Madison Keys (WTA-13) en Sloane Stephens (WTA-10) strijden om een finaleticket.

Keys stond in de kwartfinale tegen de verrassende Yulia Putintseva (WTA-98). De Kazachse verkocht haar huid duur, maar toch wist Keys in twee sets met 7-6 (5) en 6-4 het laken naar zich toe te trekken. De partij duurde 1 uur en 26 minuten. Voor Keys is het de eerste keer dat ze de halve finale bereikt in Parijs, een achtste finale in 2016 was tot dusver haar beste resultaat in Parijs.

Madison Keys - © Jimmie48 Tennis Photography
Madison Keys – © Jimmie48 Tennis Photography

Ook Stephens geraakte in Parijs nooit verder dan de achtste finale. In haar kwartfinale op dinsdag moest ze het opnemen tegen Russin Daria Kasatkina (WTA-14). Het vuur bij de pupil van Philippe Dehaes leek wat gedoofd en zo won Stephens vrij makkelijk met 6-3 en 6-1. De partij duurde 1 uur en 11 minuten.

Keys en Stephens zullen elkaar voor de derde keer ontmoeten, in hun twee vorige duels trok Stephens steeds aan het langste eind.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden