Home » Geen categorie » Amerikaanse Stephens houdt niet van aandacht

Amerikaanse Stephens houdt niet van aandacht

Amerikaanse Stephens houdt niet van aandacht

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Van de twintigjarige Sloane Stephens (WTA-18) wordt heel wat verwacht. Vooral in de States loopt menig tennisfan wild voor de Amerikaanse belofte. Zijzelf houdt zich echter liever op de achtergrond. “Al die media-aandacht hoeft niet voor mij”, zucht ze.

Afgelopen seizoen liet Stephens zich al meermaals opmerken. Op de Australian Open versloeg ze in de kwartfinales haar landgenote Serena Williams (WTA-1) alvorens in de halve finales onderuit te gaan tegen toenmalig nummer 1 Victoria Azarenka (WTA-4). Een opmerkelijke prestatie, die gevolgd werd door drie vierde rondes, één kwartfinale in de daaropvolgende grand slams én… veel media-aandacht. “Het is altijd hetzelfde”, klaagt ze. “Bovendien is al die aandacht behoorlijk belastend voor mijn spel.”

Hoewel de Amerikaanse op de Australian Open eerder dit jaar nog de vierde ronde haalde, blijven de resultaten op de andere toernooien voorlopig uit. “Ach, ik sta nu ongeveer waar ik vorig seizoen ook stond”, klinkt het. “Ik maak mij geen zorgen en blijf gewoon keihard werken.”

Stephens begon pas op haar negende te tennissen, maar is voor de Amerikanen dé hoop op een tennistoekomst na Serena en Venus Williams.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws