Home » ITF » Amerikaanse Vickery: “Op een toernooi in Zuid-Afrika riepen ze “aap” naar mij”

Amerikaanse Vickery: “Op een toernooi in Zuid-Afrika riepen ze “aap” naar mij”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De Amerikaanse Sachia Vickery heeft in haar leven al meermaals te maken gekregen met racisme, zo vertelt ze aan Sky Sports.

“Op sociale media scheldt men mij regelmatig de huid vol, ik ben bekend met racisme”, opent Vickery. “Het ergste wat ik ooit meemaakte, gebeurde echter op een toernooi in Zuid-Afrika waar mensen “aap” naar mij riepen.”

De Amerikaanse heeft naar eigen zeggen echter een olifantenhuid en ligt niet wakker van haat. “Jammer genoeg leven we in een gemeenschap als deze, dit (racisme, n.v.d.r.) is de realiteit.”

Educatie

Volgens Vickery is “educatie” de sleutel. “Veel mensen willen zich engageren en meer over racisme te weten komen, maar ze krijgen gewoon geen uitleg. Veel van mijn vrienden vragen me hoe het is om met racisme geconfronteerd te worden, ze zijn nieuwsgierig. “

Over de Black Lives Matter-beweging is Vickery erg positief, maar ze hoopt ook dat er nu verandering komt. “Ik denk dat Black Lives Matter mensen de mogelijkheid geeft om meer over racisme te lezen en meer informatie te krijgen. Hopelijk kunnen sommigen de zaken nu vanuit een ander perspectief bekijken.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS