Het kostte hem meer dan zesenhalf uur maar Kevin Anderson (ATP-8) staat in de finale van Wimbledon. De Zuid-Afrikaan won een heroïsche wedstrijd van John Isner (ATP-10). 

Anderson liet in de kwartfinale zien dat hij een marathon wedstrijd aankon. Ook Isner is niet vies van een extreem lange partij: in 2010 won hij een legendarische wedstrijd met 70-68 in de vijfde set. Vrijdag maakten beide heren er een waar spektakel van op Centre Court.

Na de eerste set verloren te hebben in een tiebreak, kwam Isner op een twee sets tegen één voorsprong dankzij winst in opnieuw twee tiebreaks. Anderson bracht de wedstrijd weer in evenwicht door de vierde set binnen te halen. Dat luidde het begin in van een ware uitputtingsslag.

Wankelende Isner houdt stand maar sneuvelt toch

De wedstrijd werd op het scherpst van de snede gespeeld en beide heren duwden elkaar tot het uiterste. Naarmate de beslissende set vorderde, werd duidelijk dat Isner op het eind van zijn reserves kwam te staan. De boomlange Amerikaan bleef echter standhouden en Anderson moest telkens serveren om in de wedstrijd te blijven.

Bij een 24-24 stand moest Isner dan uiteindelijk toch het hoofd buigen en leverde zijn opslag in. Anderson liet deze kans niet liggen en na 6 uur en 35 minuten won hij de wedstrijd met 7-6 (6), 6-7 (5), 6-7 (9), 6-4 en 26-24. Het is de tweede finale op een grandslamtoernooi voor Anderson die zijn beste tennis speelt in de herfst van zijn carrière.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Stuur Kristof een mail via Kristof.Rubens@tennisplaza.be.