Home » Davis Cup » Andy Murray verplicht om Masters te spelen, vijf dagen vòòr Davis Cupfinale

Andy Murray verplicht om Masters te spelen, vijf dagen vòòr Davis Cupfinale

Andy Murray verplicht om Masters te spelen, vijf dagen vòòr Davis Cupfinale

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Andy Murray (ATP-3) was van plan om de Masters in Londen te schrappen om zich optimaal voor te bereiden op de Davis Cupfinale tegen België. De ATP verplicht de Brit echter om deel te nemen aan de Masters.

Murray heeft nog een druk programma eind november. Eerst speelt hij de Masters, het officieuze wereldkampioenschap tussen de beste acht tennissers, tussen 15 en 22 november en daarna speelt hij met Groot-Brittannië de Daviscupfinale tegen België in het weekend van 27-29 november. De Britse nummer drie van de wereld wilde daarom de Masters laten schieten zodat hij in uitstekende conditie zijn land naar de Davis Cuptitel zou kunnen leiden. “Ik zal me beter kunnen voorbereiden op de finale als ik niet meedoe. Als de Daviscupfinale op gravel wordt gespeeld, wil ik op deze ondergrond nog extra trainen. Tussen de finale van de Masters en het begin van de Davis Cupfinale zijn er nog slechts vijf dagen. Daardoor heb ik te weinig tijd om te rusten na de Masters en me aan te passen aan gravel”, zei hij tegen BBC Radio. “De wedstrijden op de Masters zijn erg vermoeiend en het is zwaar om op twee fronten voluit te gaan.”, besloot hij.

De ATP, de de vereniging voor de mannelijke tennisprofs, laat Murray echter niet toe om te passen voor de Masters. “De Masters zijn een verplicht evenement op de ATP World Tour. Alle spelers die de kwalificatie afdwingen, zijn verplicht deel te nemen, tenzij ze een blessure hebben”, laat ATP-voorzitter Chris Kermode weten. “Andy Murray heeft een schitterend seizoen achter de rug en heeft zijn plaats bij de beste acht verdiend. We weten wat hij heeft verteld na de halve finales van de Daviscup. Toch verwachten we dat hij zal starten.”

Woensdag maakt Tennis Vlaanderen officieel bekend waar en op welke ondergrond de Davis Cupfinale zal gespeeld worden. Vermoedelijk is de locatie Flanders Expo in Gent op gravel.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws