Home » Xtra » Antwerpen krijgt vanaf 2015 opnieuw een WTA-toernooi

Antwerpen krijgt vanaf 2015 opnieuw een WTA-toernooi

Antwerpen krijgt vanaf 2015 opnieuw een WTA-toernooi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de nieuwe kalender van de WTA-tour zou er opnieuw een plaatsje gereserveerd zijn voor een Belgisch toernooi. In week zes van 2015 zouden de internationale toppers opnieuw neerstrijken in Antwerpen.

Nu de US Open er op zit, wordt de eindsprint van seizoen 2014 ingezet. Dat betekent ook dat achter de schermen het nieuwe seizoen al volop wordt voorbereid. Zo wordt ook de speelkalender voor 2015 gefinaliseerd. En hoewel de WTA (Women’s Tennis Association) daarover nog geen officiële aankondigingen heeft gedaan, sijpelen er hier en daar toch al nieuwigheden door.

Zo zou het Tournament of Champions (het eindtoernooi voor speelsters die belangrijke toernooien hebben gewonnen, maar zich niet konden plaatsen voor de Masters) verhuizen van Sofia naar Zhuhai in China. Verder zou er in China ook nog een nieuw $ 125 000-toernooi (de kleinste WTA-toernooien) worden toegevoegd met het toernooi van Dalain.

Belangrijker voor het Belgische tennis is echter het schrappen van het toernooi van Parijs begin februari. Na maar liefst 22 succesvolle edities van het indoortoernooi verdwijnt het en wordt het vervangen. De kans is heel groot dat toernooidirectrice Amélie Mauresmo de fakkel zal doorgeven aan niemand minder dan Kim Clijsters.

Volgens insiders van de WTA zal het nieuwe toernooi namelijk gespeeld worden in het Antwerpse Sportpaleis. De organisatie is dan in handen van Bob Verbeecks’ Golazo, die onder andere de Diamond Games al organiseerde en de belangen van Kim Clijsters verdedigt. Clijsters zou dan ook een belangrijke rol krijgen binnen de organisatie. Golazo bevestigde al dat ze opnieuw een tennistoernooi in Antwerpen willen organiseren, maar wachten officieel nog op groen licht van de WTA. Na een jaar zonder Belgisch toptoernooi krijgt de Brussels Open in 2015 dus een waardige opvolger.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws