Home » Xtra » Antwerpen ontvangt internationale top van het damestennis op Diamond Games

Antwerpen ontvangt internationale top van het damestennis op Diamond Games

Antwerpen ontvangt internationale top van het damestennis op Diamond Games

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Er staat ons weer veel tennis te verwachten volgende week. Met de Diamond Games wordt Antwerpen opnieuw het decor van het internationale damestennis. Tennisplaza zal dagelijks verslag uitbrengen vanuit het Antwerpse Sportpaleis. Verder komen er weer vele Belgen in actie op het ITF-en juniorencircuit.

Vanaf vandaag strijkt het gros van het damestennis neer in Antwerpen. Kirsten Flipkens en wildcards Yanina Wickmayer en Alison Van Uytvanck zullen samen met onder andere zeven top 20-speelsters meedingen naar het felbegeerde diamanten racket.

Aan het kwalificatietoernooi namen vijf Belgische meisjes deel. An-Sophie Mestach en Elise Mertens zijn jammer genoeg al uitgeschakeld. Klaartje Liebens heeft zich zonet kunnen plaatsen voor de tweede kwalificatieronde. Ysaline Bonaventure en last minute wildcard Lara Salden moeten vanavond nog de baan op en maken dus nog kans om zich te kwalificeren voor de hoofdtabel. Zij moeten drie wedstrijden winnen om Flipkens, Wickmayer en Van Uytvanck op de hoofdtabel te vervoegen.

Ook volgende week zijn er weer heel wat Belgische meisjes actief op het ITF-circuit. Elena Van der Sypt en Morgane Michiels spelen in Sharm El Sheikh hun derde toernooi op rij en starten in de kwalificaties. In Spanje is Catherine Chantraine alvast zeker van een plaats op de hoofdtabel. India Maggen, Mathilde Devits en Yani Genesse zullen eerst de kwalificaties moeten doorworstelen om Chantraine te kunnen vervoegen. Tot slot komt Kimberley Zimmerman in actie op het Turkse graveltoernooi van Antalya.

David Goffin en Kimmer Coppejans zijn de twee Belgische mannen die actief zijn op het ATP-niveau. Goffin speelt in het Nederlandse Rotterdam op het ABN AMRO World Tennis Tournament (€ 1 600 855). Coppejans heeft last minute een wildcard voor de hoofdtabel ontvangen voor het toernooi van Sao Paulo ($ 505 655).

Verschillende Belgische mannen spelen de komende week op het Futures-en Challengerniveau. Op het Italiaanse Challengertoernooi van Bergamo zijn Steve Darcis, Maxime Authom en Niels Desein van de partij. Op de Dominicaanse Republiek doet Yannick Mertens een gooi naar de eindzege op het Challengertoernooi van Santo Domingo.

Julien Cagnina en Omar Salman (kwalificaties) vervoegen de Belgische meisjes op het toernooi van Sharm El Sheikh. Sander Gillé speelt zijn tweede toernooi op rij in Sri Lanka. Op het Tunesische hardcourt komt Arthur De Greef in actie en in Turkije zijn Germain Gigounon en Jonas Merckx (kwalificaties) van de partij.

Tot slot zijn er weer veel Belgische junioren die deelnemen aan de juniorentoernooien. Net als vorige week komt er weer een hele Belgische delegatie in actie in Kenia (Grade 5). Bij de jongens spelen Nicholas Rennie, Tibo Colson, Frederic Jacobs en Kobe Vandelanotte mee, bij de meisjes Phonexay Chitdara, Mathilde Trigaux, Louise Wittouck, Victoria Kalaitzis, Axana Mareen en Juliette Bastin. Verder start Nina Van Oost in Marokko (Grade 1), Chelsea Vanhoutte en de jongens Loïc Cloes, Ignace Van den Steene, Zizou Bergs, Loïc Juszczak en Tom Pisane in het Nederlandse Almere (Grade 4).

Het belooft alvast weer een mooie week te worden.

De volledige lijst met de inschrijvingen van week drie vind je op onze inschrijvingen-pagina.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws