Home » Davis Cup » Argentinië verovert eerste Davis Cup

Argentinië verovert eerste Davis Cup

Argentinië verovert eerste Davis Cup

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Argentinië heeft voor het eerst de finale van de Davis Cup gewonnen. In Zagreb was het Argentijnse team met 3-2 te sterk voor de Kroatische thuisploeg.

Argentinië stond reeds vier keer in de finale, maar won de Davis Cup nog nooit. Op vrijdag bezorgde Marin Cilic (ATP-6) zijn land het eerste punt, maar Juan Martin Del Potro (ATP-38) bracht de stand opnieuw in evenwicht. De Kroaten trokken aan het langste eind in het dubbelspel, waardoor Cilic als favoriet aan het titanenduel met Del Potro begon.

Cilic leidde met 7-6(4) 6-2 en 5-5 en was twee spelletjes verwijderd van de trofee. Toch keerde Del Potro de wedstrijd nog helemaal om, de Argentijn won de derde set met 5-7 en vervolgens ook set vier en vijf met 4-6 en 3-6. De wedstrijd duurde bijna vijf uur. In de beslissende wedstrijd stond Federico Delbonis (ATP-41) tegenover Ivo Karlovic (ATP-20). De veer bij Kroatië was gebroken, Delbonis won makkelijk met 6-3 6-4 en 6-2.

Voor Del Potro is de Davis Cup de ultieme triomf na zijn succesvolle comeback dit jaar. Diego Maradona supporterde het hele weekend mee op de tribunes, samen met de vele Argentijnse fans. Na afloop schonk Del Potro zijn racket aan het Argentijnse voetbalicoon.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws