Home » ATP » ATP-baas Gaudenzi: “Ik wil optimistisch blijven”

ATP-baas Gaudenzi: “Ik wil optimistisch blijven”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Andrea Gaudenzi, de voorzitter van de ATP, wil het tennisseizoen nog niet opgeven. “Er is nog niets beslist”, klinkt het in een interview met Reuters.

Volgens Gaudenzi zijn er momenteel te veel onduidelijkheden om zware beslissingen te nemen. “Het zou onbegrijpelijk zijn om het seizoen nu al volledig te annuleren. Niemand weet wat er gaat gebeuren en ik wil optimistisch blijven”, vertelt hij.

“Er zijn verschillende opties zoals spelen achter gesloten deuren of werken met reisbeperkingen, maar dat alles is puur hypothetisch.”

US Open

De US Open zou vooralsnog gewoon doorgaan volgens de organisatie, maar ook daarover is volgens Guadenzi nog geen zekerheid. “Begin juni beslissen we over de toernooien in augustus, we proberen altijd zes à acht weken vooruit te kijken.”

Volgens de Italiaan worden de reisbeperkingen dé uitdaging. “Elk land maakt andere keuzes. In Zweden zouden we nu bijvoorbeeld een toernooi kunnen organiseren, maar het is onmogelijk om daar nu spelers naartoe te sturen. Op dat vlak is het heropstarten van het tennis veel complexer dan pakweg het voetbal.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS