Home » ATP » ATP Bazel (eind oktober!) gecanceld: “ATP heeft ons goedkeuring gegeven”

ATP Bazel (eind oktober!) gecanceld: “ATP heeft ons goedkeuring gegeven”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Het ATP-toernooi van Bazel (Zwitserland, ATP 500) vindt dit jaar niet plaats omwille van de coronacrisis. “Het is onhaalbaar”, klinkt het.

De organisatie van het prestigieuze toernooi had midden juni al aangegeven dat ze de editie van dit jaar liever niet zouden organiseren, maar het was wachten op de goedkeuring van de ATP om het evenement definitief te mogen cancelen.

“De ATP heeft onze aanvraag nu formeel bevestigd”, klinkt het in een officiële mededeling. “Al in juni vonden we het onverantwoordelijk en onhaalbaar om het toernooi te organiseren gezien de medische en economische onzekerheid. De 50e verjaardag van ons evenement wordt nu uitgesteld naar volgend jaar.”

Opmerkelijk: Bazel vindt pas plaats eind oktober (de nieuwe data zijn 23 – 31 oktober 2021, tickethouders kunnen hun geld terugvragen of hun ticket behouden voor volgend jaar). Toernooien als de European Open in Antwerpen staan daarvoor gepland en hopen nog steeds te kunnen plaatsvinden.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

Elise Mertens - © Jimmie48 Tennis Photography

Mertens naar kwartfinale Rome

Elise Mertens (WTA-20) blijft sterk bezig op het WTA-toernooi van Rome (Italië, Premier). Ze plaatste zich voor de kwartfinale na een zege tegen Danka Kovinic (WTA-86).

LEES MEER