Home » Nieuws » ATP en WTA beslissen: “Tot 7 juni geen tennis”

ATP en WTA beslissen: “Tot 7 juni geen tennis”

ATP en WTA beslissen: “Tot 7 juni geen tennis”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De wereldwijde uitbraak van COVID-19 zorgt ervoor dat er nóg meer tennistoernooien afgelast worden. De ATP en WTA hebben beslist dat er al zeker tot 7 juni geen tennis wordt gespeeld.

Nadat de organisatie van Roland Garros het tweede grandslamtoernooi uitstelde, nemen de ATP en WTA gezamenlijk een nieuwe beslissing die ze samen aankondigden: “Na een zorgvuldige overweging en omwille van de aanhoudende uitbraak van COVID-19, zullen de ATP- en WTA-toernooien op gravel in de lente niet doorgaan. Dit gaat concreet over de gecombineerde ATP- en WTA-toernooien in Madrid en Rome, de WTA-toernooien in Straatsburg en Rabat én de ATP-toernooien in München, Estoril, Genève en Lyon.”

“Het professionele tennisseizoen is nu afgelast tot 7 juni 2020. De Challengertoernooien en de ITF-toernooien zullen ook niet doorgaan. De ATP- en WTA-rankings zullen voorlopig bevroren worden.”

“De uitdagingen van de COVID-19-pandemie voor het professionele tennis vragen grotere samenwerking dan ooit van iedereen in de tennisgemeenschap om samen vooruit te gaan met de sport in het belang van de spelers, toernooien en de fans.”

De ATP en de WTA gaven ook nog een duidelijke sneer naar de Franse Tennisfederatie (FFT) die op eigen houtje besloot om Roland Garros te verplaatsen naar september: “We bekijken alle mogelijkheden om de tenniskalender te behouden en te maximaliseren. Dit is niet een moment om alleen te handelen maar we moeten samen actie ondernemen. Alle beslissingen gerelateerd met de impact van het coronavirus moeten in overleg met alle stakeholders genomen worden. Deze visie wordt gedeeld door de ATP, WTA, ITF, AELTC, Tennis Australia, en USTA.”

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws