Home » ATP » ATP en WTA bevriezen rankings

ATP en WTA bevriezen rankings

ATP en WTA bevriezen rankings

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Door de coronacrisis staan er tot midden juli geen toernooien meer op de kalender, en dat heeft zo zijn gevolgen voor de wereldranglijst. De ATP en WTA hebben nu samen besloten om de rankings te bevriezen.

Omdat er niet meer gespeeld kan worden en de kalender volledig overhoop ligt, riskeerden spelers om een vrije val te maken op de ranglijst omdat ze alleen nog punten konden verliezen en geen punten meer konden verdedigen of verdienen. De ATP en WTA besloten om de laatste rankings van 16 maart te bevriezen.

Door deze beslissing blijft Novak Djokovic voorlopig op 282 weken als nummer één steken, hij blijft daarmee achter Roger Federer (310 weken) en Pete Sampras (286 weken). Bij de vrouwen blijft de Australische Ashleigh Barty de ranglijst aanvoeren. David Goffin is de beste Belg op de ATP-ranking en staat net binnen de top tien, Elise Mertens blijft op de WTA-ranglijst net buiten de beste twintig staan op plaats drieëntwintig.

De ATP en WTA werken nu samen aan een plan om de rankings te bepalen eens er opnieuw kan worden gespeeld. Het tenniscircuit ligt nog zeker tot 13 juli stil.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws