Home » ATP » ATP gaat concurrentie aan met ITF en organiseert eigen ‘Davis Cup’ in Australië

ATP gaat concurrentie aan met ITF en organiseert eigen ‘Davis Cup’ in Australië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Het lijkt er bovenarms op te zitten tussen de ATP en de Internationale Tennisfederatie (ITF) nu die eerste een eigen landencompetitie heeft voorgesteld.

De ATP Cup is een nieuwe landencompetitie die in 2020 voor het eerst zal georganiseerd worden door de ATP op drie verschillende locaties in Australië. 24 landen, onderverdeeld in zes groepen, zullen er vanaf 3 januari tien dagen lang onderling tegen elkaar strijden met als inzet een prijzenpot van ruim dertien miljoen euro én 750 ATP-punten.

Concurrentie met Davis Cup

Met de ATP Cup gaat de ATP openlijk de concurrentie aan met de Davis Cup, die georganiseerd wordt door de ITF en onlangs drastisch hervormd werd tot een toernooi van één week op één locatie met achttien ploegen.

Dat de ATP met dit initiatief de ITF en haar Davis Cup voor het blok wil zetten, lijkt duidelijk. De organisatie en het nieuwe toernooi krijgen dan ook veel tegenkanting op de sociale media.

Djokovic is (wel) fan

Het nummer 1 van de wereld, de Serviër Novak Djokovic, toont zich daarentegen enthousiast over de ATP Cup. “Het is goed dat de organisatie in handen is van de ATP, de spelers zelf dus én dat we rankingpunten kunnen verdienen”, aldus Nole. “Het wordt de beste manier om een seizoen te starten.”

“Tennis is een erg individuele sport, maar een evenement als de ATP Cup brengt hier verandering in. Ik zal erg trots zijn als ik mijn land mag vertegenwoordigen op dit toernooi.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden