Home » ATP » ATP lanceert nieuwe coronamaatregelen

ATP lanceert nieuwe coronamaatregelen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Als de ATP-toernooien terug beginnen, zal het nog niet helemaal zoals vroeger zijn. De ATP heeft een hele reeks coronaregels geïntroduceerd die spelers zullen moeten volgen.

De ATP heeft een protocol gemaakt dat toernooien zullen moeten invoeren als het circuit opnieuw opstart. Volgens de Spaanse sportkrant Marca zullen de nieuwe regels gelden vanaf het toernooi van Washington als de ATP-circuit zal hervatten na een pauze van een drietal maanden.

Testen, temperatuur meten en zelfisolatie

Als spelers en teamleden aankomen op een toernooi, zullen ze een coronatest moeten ondergaan en zal hun temperatuur gemeten worden. Elke speler die positief test of een hoge temperatuur (hoger dan 37,8 graden) heeft, zal in isolatie geplaatst worden, waardoor hij niet zal kunnen deelnemen aan de competitie. Deze regel van zelfisolatie geldt evengoed voor scheidsrechters, toernooipersoneel, trainers of fysiotherapeuten.

Daarnaast zal iedereen die nauw contact had met de positief geteste personen, elke twee dagen getest worden en zal hun temperatuur elke dag gemeten worden.

Maximum twee teamleden per speler

Het aantal toegelaten personen op de ATP-toernooien zal ook aanzienlijk lager liggen. Spelers mogen maximum twee teamleden meenemen en daarnaast zal er enkel essentieel toernooipersoneel aanwezig zijn.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS