Home » Geen categorie » ATP-ranglijst grondig door elkaar geschud, Goffin naar hoogste ranking ooit

ATP-ranglijst grondig door elkaar geschud, Goffin naar hoogste ranking ooit

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op de nieuwe ATP-ranking zijn er maandag heel wat verschuivingen te noteren. David Goffin (ATP-8) stijgt twee plaatsen en bereikt zo zijn hoogste ranking ooit.

Goffin bereikte afgelopen week de achtste finales in Parijs en greep zo een ticket voor de Masters, die op 12 november van start gaan. Hij rukt op naar de achtste plaats op de ATP-ranking. Rafael Nadal (ATP-1) blijft op kop voor Roger Federer (ATP-2), Alexander Zverev (ATP-3), Dominic Thiem (ATP-4) en Marin Cilic (ATP-5). Grigor Dimitrov (ATP-6) en Stan Wawrinka (ATP-7) doen er twee plaatsen bij, net als Goffin (ATP-8). Jack Sock (ATP-9) klimt dankzij zijn titel in Parijs maar liefst 13 plaatsen, Pablo Carreno Busta (ATP-10) maakt de top tien compleet. De grootste dalers zijn Novak Djokovic (ATP-12) met vijf plaatsen verlies en Andy Murray (ATP-16), die maar liefst dertien plaatsen achteruit gaat.

Voor de andere Belgen is er minder goed nieuws, als is er nog wel één andere stijger in de top 300: Steve Darcis (ATP-75) zakt acht plaatsen, Ruben Bemelmans (ATP-101) moet vijftien posities prijsgeven en Arthur De Greef (ATP-169) gaat twintig plaatsen achteruit. Julien Cagnina (ATP-242) gaat eveneens drie plaatsen achteruit, Joris De Loore (ATP-276) blijft status quo en Kimmer Coppejans (ATP-284) stijgt zes plaatsen.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS