Home » ATP » ATP-ranking: wie heeft de meeste en minste punten te verdedigen op gravel?

ATP-ranking: wie heeft de meeste en minste punten te verdedigen op gravel?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Met de ATP-toernooien van Houston en Marrekech werd deze week het gravelseizoen bij de mannen geopend. Maar welke spelers uit de top 20 hebben de komende maanden de meeste en de minste punten te verdedigen? Een overzicht.

Vooral Rafael Nadal (ATP-1) zal de komende weken moeten opletten als hij zijn nummer één-positie niet wil verliezen. De Spanjaard heeft slechts een bonus van honderd punten op Roger Federer (ATP-2) die net als vorig jaar besloot om het gravelseizoen over te slaan. Met titels in 2017 in Monte Carlo, Barcelona, Madrid en Roland Garros heeft de Spanjaard bovendien liefst 4680 punten te verdedigen. Één kleine misstap van Nadal volstaat voor de FedExpress om opnieuw helemaal bovenaan de wereldranglijst te prijken.

Ook Dominic Thiem (ATP-7), vorig jaar halvefinalist op Roland Garros, moet vol aan de bak. Hij verdedigt 2070 punten (oftewel 56% van zijn totaal. Zijn top 10-plaats staat dan zwaar ook onder druk. Eveneens in moeilijkheden: Novak Djokovic (ATP-13). De Serviër is na maanden blessureleed nog altijd op zoek naar zijn beste vorm. Als hij op de sukkel blijft, wordt een plaats in de top 20 al een lastige opgave.

Dominic Thiem - © Christopher Levy (www.flickr.com)
Dominic Thiem – © Christopher Levy (www.flickr.com)

Voor Grigor Dimitrov (ATP-5) en Juan Martin del Potro (ATP-6) liggen er dan weer heel wat mogelijkheden. Zowel de Bulgaar als de Argentijn hebben nauwelijks punten te verdedigen, respectievelijk 200 en 310. Beiden kunnen ze de jacht inzetten op Marin Cilic (ATP-3) en Alexander Zverev (ATP-4). Hetzelfde geldt voor Kevin Anderson (ATP-8) en John Isner (ATP-9), weliswaar niet meteen gravelspecialisten, al lijkt een nieuwe career high toch voor het grijpen te liggen.

Ook David Goffin (ATP-10) heeft geen al te slechte vooruitzichten. Onze landgenoot vindt maar moeilijk zijn ritme na een oogblessure, al heeft hij de komende weken/maanden niet al te veel punten te verdedigen (765 oftewel 24% van zijn totaal). Aan de Porte D’Auteuil heeft ‘La Goff’ een derde ronde te verdedigen.

[table id=17 /]

Steven Gijbels

Steven Gijbels

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden