Home » ATP » ATP-spelers kunnen vanaf nu 24/7 beroep doen op therapeut

ATP-spelers kunnen vanaf nu 24/7 beroep doen op therapeut

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De ATP gaat in zee met Sporting Chance en Headspace om de mentale gezondheid en het welzijn van spelers en werknemers te ondersteunen.

Sporting Chance, opgericht door voormalig profvoetballer Tony Adams, biedt mentale hulp aan topsporters. Headspace is dan weer een bedrijf gespecialiseerd in mindfulness en meditatie.

Spelers en werknemers aangesloten bij de ATP zullen 24/7 beroep kunnen doen op een hulplijn met professionele therapeuten en experts. Als ze zich ongerust voelen of met depressieve gedachten kampen ten gevolge van de coronacrisis zullen ze mentale bijstand krijgen.

“Mentaal sterk zijn is in tennis net zo belangrijk als fysieke kracht”, stelt ATP-voorzitter Andrea Gaudenzi. “Het zorgen voor de mentale gezondheid van onze spelers en werknemers is een topprioriteit voor ons.”

Nadelig effect

“Iedereen heeft zich aangepast aan periodes van zelfisolatie en verminderde fysieke activiteit tijdens de pandemie, maar dit kan een bijzonder nadelig effect hebben op professionele atleten die gewend zijn aan een bepaalde trainingsstructuur en dag in dag uit wedstrijden spelen”, gaat Gaudenzi verder. “We willen ervoor zorgen dat we er in deze periode alles aan doen om onze spelers en werknemers te ondersteunen en ik ben trots op de samenwerkingen die we nu kunnen aankondigen.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS