Home » Geen categorie » ATP Tour 6 weken geschorst? Inreisverbod van Europa naar VS? Hoe moet het nu verder met tenniskalender?

ATP Tour 6 weken geschorst? Inreisverbod van Europa naar VS? Hoe moet het nu verder met tenniskalender?

ATP Tour 6 weken geschorst? Inreisverbod van Europa naar VS? Hoe moet het nu verder met tenniskalender?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Het einde van de coronacrisis lijkt nog lang niet in zicht. Nadat eerder deze week bekend geraakte dat het toernooi van Indian Wells geschrapt werd, lijken de gevolgen voor de professionele tennissers en tennissters nog groter te worden. Volgens verschillende bronnen zouden de toernooien van de ATP Tour zelfs zes weken geschorst worden.

De Wereldgezondheidsorganisatie WHO riep recent de coronacrisis uit tot een wereldwijde pandemie. Op grote schaal werden dan ook maatregelen getroffen om verdere verspreiding van het virus zoveel mogelijk te vermijden. Op het tenniscircuit werd het prestigieuze toernooi van Indian Wells al afgelast. Aanvankelijk leek het enkel daarbij te blijven, maar nu zouden er toch nog meer annulaties kunnen komen.

Volgens verschillende bronnen zouden de toernooien van de ATP Tour de komende zes weken ‘on hold’ worden gezet. Het gaat dan om de toernooien van Miami, Houston, Marrakech, Monte Carlo, Barcelona en Budapest. Verwacht wordt dat er vanaf 27 april opnieuw toernooien zullen plaatsvinden. De tour strijkt dan normaal neer in Spanje, Frankrijk en Italië voor het gravelseizoen, niet ideaal gezien het grote aantal besmettingen in Europa. Officieel zijn die berichten wel nog niet, de ATP heeft voorlopig nog niet gereageerd.

Geen Fed Cup

Bij de vrouwen werd eerder deze week al beslist om de Fed Cup-finale en play-offs uit te stellen naar een latere datum. Normaal zou de finale van de Fed Cup plaatsvinden van 14 t.e.m. 19 april in de Laszlo Papp Sport Arena in Boedapest in Hongarije. In navolging van de maatregel van de Hongaarse overheid die indoor evenementen met meer dan honderd toeschouwers verbiedt, besloten de ITF en de lokale organisatie het toernooi uit te stellen.

Vliegverbod

Maar wat als de berichten nu niet blijken te kloppen en de toernooien gewoon kunnen doorgaan? Ook dan wordt het niet evident voor spelers om de toernooien zelfs maar te bereiken. Amerikaans president Donald Trump verbood afgelopen nacht reizen vanuit Europa naar de Verenigde Staten voor dertig dagen. Dus zelfs als de toernooien van Miami en Charleston kunnen doorgaan, Clijsters, Mertens en co mogen mogelijk het land niet eens in.

“Schep eens duidelijkheid”

Veel onzekerheid dus, en dat vinden – uiteraard – ook de professionele spelers enorm vervelend. Kirsten Flipkens (WTA-77) reageerde gisteren op Twitter. “Ik voel me zo nutteloos. Waar moeten we voor trainen? Voor Guadelajara, voor Miami, voor Roland Garros? Waarvoor? Ik weet niet eens of ik terug naar België kan omwille van geruchten dat de grenzen zouden sluiten.”

Arthur De Greef (ATP-333) vraagt dan weer om dringende maatregelen. Hij vindt dat de tour minstens één maand geschorst moet worden. “Ik wil me niet inbeelden dat ik veertien dagen in quarantaine moet omdat ik het virus ergens oploop”, klinkt het.

Ook in andere sporten worden drastische maatregelen genomen. Verschillende grote sportevenementen worden uitgesteld of afgelast en veel voetbalwedstrijden worden achter gesloten deuren gespeeld. Het mag duidelijk zijn: we hebben het laatste nog niet gehoord over het coronavirus.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Gunter Van Stappen

Gunter Van Stappen

Meer nieuws