Home » Xtra » ATP World Tour ‘Comeback Player of the Year’: David Goffin

ATP World Tour ‘Comeback Player of the Year’: David Goffin

ATP World Tour ‘Comeback Player of the Year’: David Goffin

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-22) is door zijn collega-proftennissers verkozen tot ‘Comeback Player of the Year’ in de 2014 ATP World Tour Awards. De Belg won sinds begin juli twee ATP-toernooien, vier challengers en steeg dit seizoen bijna negentig plaatsen op de wereldranglijst.

Voor de twaalfde keer op rij reikte de ATP de ATP World Tour Awards uit. Net als bij de voorgaande edities waren het de spelers zelf die hun stem mochten uitbrengen op hun collega’s. Goffin, die sinds juli maar liefst 44 wedstrijden en zes toernooien (waaronder twee ATP World Tours, nvdr.) won, werd door zijn medespelers uitgeroepen tot ‘Comeback Player of the Year’. “Ik ben enorm trots en vereerd dat ik deze erkenning krijg van mijn collega’s”, reageerde Goffin via de sociale media. “Deze mooie prijs maakt mij echt gelukkig en ik wil iedereen hier dan ook van harte voor bedanken!”

De 23-jarige Belg brak in september vorig jaar zijn linker pols en was begin dit seizoen weggezakt naar de 110e plaats op de wereldranglijst. Na Wimbledon kende hij echter een fantastische remonte die hem 88 plaatsen winst opleverde en hem op de 22e plaats deed uitkomen.

Als ‘Comeback Player of the Year’ laat Goffin de Italiaan Simone Bolelli (van 244 naar 77), de Uruguayaan Pablo Cuevas (van 221 naar 33) en de Luxemburger Gilles Müller (van 182 naar 53) achter zich. Hij krijgt zijn award volgende week op de Masters in The O2 arena in Londen waar ook duidelijk zal worden wie 2014 afsluit als nummer 1 van de wereld: Novak Djokovic (ATP-1) of Roger Federer (ATP-2).

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws