Home » ATP » Auger-Aliassime al strijdend naar finale European Open

Auger-Aliassime al strijdend naar finale European Open

Auger-Aliassime al strijdend naar finale European Open

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Felix Auger-Aliassime (ATP-10) is de tweede finalist op de European Open (Antwerpen, ATP 250). Hij rekende in twee sets af met Richard Gasquet (ATP-82).

In de tweede halve finale nam de 22-jarige Canadees Auger-Aliassime het op tegen de 36-jarige Fransman Richard Gasquet (ATP-82). Beide spelers lieten knap tennis zien in de eerste set, Gasquet hield verrassend goed stand en wist een tiebreak uit de brand te slepen. De Canadees sloeg meteen een kloofje en bij het eerste setpunt was het meteen raak: 7-6 (2).

(lees verder onder de tweets)

Tweede reekshoofd Auger-Aliassime bleef sterk spelen in de tweede set, maar ook Gasquet haalde een hoog niveau. De Fransman overleefde twee lastige opslagspelletjes en opnieuw moest een tiebreak over winst of verlies beslissen. De sterke opslag van de Canadees was opnieuw beslissend, hij stuurde Gasquet met 7-6 (3) naar huis.

Auger-Aliassime won vorige week het toernooi van Firenze (Italië, ATP 250) en was eerder dit jaar ook de beste in Rotterdam (Nederland, ATP 500). In onderlinge duels met Sebastian Korda (ATP-36) staat het 1-1. “Korda staat het hele jaar al geweldig te spelen, vorige week stond hij in de finale, nu opnieuw, ik zal mijn beste tennis moeten bovenhalen morgen”, zei Auger-Aliassime na afloop.

De 22-jarige Canadees houdt van de sfeer in Antwerpen: “In 2018 speelde in kwalificaties hier, maar nu heb ik de kans om ‘s avonds voor een groot publiek te spelen. Ik vind het ook erg leuk dat er vele kinderen en jonge mensen komen kijken, het publiek heeft me al fel gesteund deze week.”

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws