Home » ATP » Auger-Aliassime knokt zich naar halve finale in Antwerpen

Auger-Aliassime knokt zich naar halve finale in Antwerpen

Auger-Aliassime knokt zich naar halve finale in Antwerpen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Felix Auger-Aliassime (ATP-10) heeft de halve finale bereikt van de European Open (Antwerpen, ATP 250). In de kwartfinale had hij drie sets nodig tegen Daniel Evans (ATP-26).

In de laatste kwartfinale van de dag stond tweede reekshoofd Auger-Aliassime tegenover vijfde reekshoofd Evans. Ze stonden voor de derde keer tegenover elkaar en wonnen elk één vorige ontmoeting. De Brit begon het sterkst aan de partij en ging in het derde game door de opslag van de Canadees. Auger-Aliassime kreeg het kloofje niet meer dicht en de eerste set ging met 4-6 naar Evans.

(lees verder onder de tweet)

In de tweede set begon Auger-Aliassime meer en meer zijn ritme te vinden. Beide spelers wisten hun opslagspelletjes te winnen, maar in de tiebreak was de Canadees duidelijk sterker: 7-6 (4). In de derde set sloeg de vermoeidheid toe bij Evans. Auger-Aliassime ging in het derde spelletje door de opslag van zijn tegenstander. De Canadees schakelde nog een versnelling hoger en pakte iets na middernacht de derde set met 6-2.

Auger-Aliassime was blij met zijn overwinning: “Hij speelde een erg sterke partij, het was een zware wedstrijd. Ik bleef geloven dat ik zijn service zou breaken en moest erg diep gaan, maar in de derde set lukte het. Ik ben blij om de halve finale te bereiken.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws