Home » Nieuws » Auger-Aliassime na zijn zege in Antwerpen: “Tevreden met manier waarop ik win”

Auger-Aliassime na zijn zege in Antwerpen: “Tevreden met manier waarop ik win”

Auger-Aliassime na zijn zege in Antwerpen: “Tevreden met manier waarop ik win”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Nadat hij de trofee van de European Open (Antwerpen, ATP 250) in de lucht stak, blikte Félix Auger-Aliassime (ATP-10) tevreden terug op zijn succesvolle week in Antwerpen.

Auger-Aliassime veroverde zijn derde titel van het jaar en behaalde zijn tweede toernooizege in twee weken, na zijn triomf in Firenze vorige week : « Het voelt heel goed om twee opeenvolgende titels te behalen. Deze titel is ook een belangrijke stap om op de Masters (of ATP Finals, het afsluitende toernooi met de acht beste spelers, red.) te geraken.”

Toen ik als tiener speelde, was het een van mijn dromen om dit te bereiken”, klinkt het. De Canadees zal dankzij zijn titel klimmen naar het nummer negen op de ranking.

De 22-jarige tennisbelofte was blij met zijn week in Antwerpen: “Ik ben tevreden met de manier waarop ik het toernooi gewonnen heb. Ik speelde elke match constant en heel goed. Ik voelde me fysiek ook goed. Dit jaar slaag ik er beter in om finales van grote toernooien te winnen. Vroeger speelde ik vaak wel goed maar waren andere spelers nóg beter.”

(lees verder onder de tweet)

Het tweede reekshoofd op de European Open speelde met plezier in de Lotto Arena: “Ik nam hier vier jaar geleden als 18-jarige al deel aan de kwalificaties. (Hij verloor toen in de tweede kwalificatieronde nadat hij in de eerste kwalificatieronde Zizou Bergs (ATP-139) had geklopt, red.) Het is fijn om op een andere manier terug te komen en elke avond op Centre Court te spelen voor een goed gevuld publiek.”, glunderde Auger-Aliassime.

Hij beloofde echter nog niet dat hij in 2023 terugkeert naar de European Open: “We zullen zien. Dit zal afhangen van mijn planning volgend jaar. Daarenboven vind ik het leuk om tijdens mijn carrière verschillende toernooien te spelen en te proberen winnen.”

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws