Home » Grand Slam » Australian Open » #Aus Open 2017 Round up dag 12: Trofee voor Gérard, Nadal knokt zich naar droomfinale

#Aus Open 2017 Round up dag 12: Trofee voor Gérard, Nadal knokt zich naar droomfinale

#Aus Open 2017 Round up dag 12: Trofee voor Gérard, Nadal knokt zich naar droomfinale

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Het mannentoernooi op de Australian Open krijgt een droomfinale en Joachim Gérard mocht proken met de dubbeltitel. Dit was de twaalfde dag van het eerste grandslamtoernooi van het jaar.

De Belgen

Dubbelsucces voor onze Belg Joachim Gérard (ITF D-7). Samen met zijn dubbelpartner Gordon Reid (ITF D-3) heeft Gérard de Australian Open in het dubbel op zijn naam geschreven. Dit is de eerste Australian Open voor beide heren. Ze wonnen in de finale met 6-3, 3-6 en 10-3 van Gustavo Fernandez (ITF D-8) en Brit Alfie Hewett (ITF D-4).

Matches of the day

De laatste halve finale tussen Rafael Nadal (ATP-9) en Grigor Dimitrov (ATP-15) werd een ware blockbuster van bijna vijf uur. De eerste set ging met 6-3 naar de Spanjaard maar Dimitrov hing met 5-7 de bordjes opnieuw gelijk. De volgende twee sets werden beslist in de tiebreak met 7-6(5) en 6-7(4) en dus moest de vijfde set de beslissing brengen. Nadal keek tegen verschillende breakpunten aan, maar overleefde die telkens. Met een luide “Vamos” schreeuwde de Spanjaard zichzelf moed in en hij ging vervolgens op én over Dimitrov. Het mannentoernooi krijgt dus de gedroomde finale tussen Roger Federer (ATP-17) en Nadal, een heruitgave van de finale van 2009. In hun 34 onderlinge ontmoetingen leidt de Spanjaard met 23-11.

In het dubbelspel bij de vrouwen stond de finale op het programma. Andrea Hlavackova (WTA D-9) en Shuai Peng (WTA D-41) namen het daarin op tegen Bethanie Mattek-Sands (WTA D-1) en Lucie Safarova (WTA D-8). In een spannende wedstrijd die meer dan twee uur in beslag nam, konden Mattek-Sands en Safarova winnen met 6-7(4), 6-3 en 6-3. Het is al de vierde grandslamtitel voor Mattek-Sands en Safarova samen die enkel nog Wimbledon moeten winnen om al de Grand Slams op hun naam te hebben staan.

Moment of the day

Even een blik op de precisie van Nadal…

koen

koen

Meer nieuws