Home » Grand Slam » Australian Open » #Aus Open 2017 Round up dag 13: Serena glundert met unieke records

#Aus Open 2017 Round up dag 13: Serena glundert met unieke records

#Aus Open 2017 Round up dag 13: Serena glundert met unieke records

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de voorlaatste dag van de Australian Open kroonde Serena Williams (WTA-2) zich tot koningin van de Australian Open en verzamelde ze nog verschillende extra records, zoals het record van 23 grandslamtitels. Daarnaast werden nog zes andere titels uitgereikt.

Serena aan de top

Op dag dertien stond uiteraard alles in het teken van de vrouwenfinale tussen de zussen Serena en Venus Williams. Serena knokte zich naar de zege tegen haar oudere zus Venus (WTA-17) en schreef geschiedenis met haar 23e grandslamzege.

Dankzij haar zege maakt Serena haar palmares nog indrukwekkender. Met haar 23e grandslamtrofee gaat Serena voorbij Steffi Graff en bereikt zo het record van meeste grandslams in de ‘Open Era’, sinds de grandslams professionele spelers toelieten in 1968. De Australische Margaret Court is met 24 grandslamtitels de enige speelster met meer grandslams op haar palmares dan Serena maar ook dat record is nog binnen handbereik.

Verder behaalde Serena ook nog andere mijlpalen. Ze versterkte het record van meeste overwinningen op een grandslam met haar 316e zege op een granslam. Daarnaast is ze ook de oudste vrouw die een grandslam wint én de oudste vrouw die op nummer één staat. Vanaf volgende week neemt Serena immers opnieuw de nummer één-positie over van titelverdedigster Angelique Kerber. De Duitse Kerber toonde zich sportief en feliciteerde Serena al op Twitter.

“Quote van de dag van Serena: “Het is nooit genoeg: 23, 24, 25,…”

Na haar zege toonde 23-voudig grandslamwinnares zich vastberaden en ambitieus: “Het is nooit genoeg. 23, 24, 25 grandslamtitels. Ik heb et gevoel dat ik mijn niveau dit jaar nog opgekrikt heb.” Ze bedankte ook haar oudere zus Venus: “Ik wil Venus feliciteren. Ze is een geweldige persoon, inspireert me enorm en is de enige reden waarom ik wil winnen en waarom ik hier sta. Ik had mijn 23 grandslamtitels nooit zonder haar kunnen behalen. Zonder haar haalde ik er zelfs niet één.

Haar oudere zus Venus was heel trots: “Ik geniet er echt van om een “Williams” een trofee te zien winnen, dus dit is geweldig! Serena, dat was mijn kleine zusje! Jij was er altijd. Ik ben enorm trots op jou, je betekent zoveel voor mij. Ik was er bij bij die 23. Sommigen verloor ik van jou. Maar jouw zeges waren ook altijd mijn zeges. Altijd wanneer ik er niet was of er niet kon zijn, was jij er.”

Zes andere kampioenen

Bij het mannendubbeltoernooi veroverde het Fins-Australische duo Henri Kontinen en John Peers de titel. Ze klopten de Amerikaanse broers Bob en Mike Bryan.

In het rolstoeltennis won bij de mannen de Argentijn Gustavo Fernandez de tweede grandslam uit zijn loopbaan. In de finale versloeg hij de Fransman Nicolas Peifer die eerder onze landgenoot Joachim Gérard had uitgeschakeld. De Japanse Yui Kamiji pakte de titel bij het rolstoeltennis bij de vrouwen. Bij de quadspelers in het rolstoeltennis zegevierde de Australiër Dylan Alcott bij de mannen.

Tenslotte werden de juniorenkampioenen ook gekroond. De Oekraïense Marta Kostyuk haalde het bij de meisjes, terwijl de Hongaar Zsombor Piros triomfeerde bij de jongens. Onthoud deze namen zeker voor de toekomst!

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws