Home » Grand Slam » Australian Open » #AusOpen 2017 dag 6 preview: Neutraliseert Goffin opslagkanon?

#AusOpen 2017 dag 6 preview: Neutraliseert Goffin opslagkanon?

#AusOpen 2017 dag 6 preview: Neutraliseert Goffin opslagkanon?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Na enkele grote verrassingen is de Australian Open al toe aan haar eerste weekend. Op zaterdag maakt één Belg zich op om het veld te betreden en hij krijgt daarbij het gezelschap van enkele toppers.

De Belgen

In het hoofdtoernooi schiet er nog één Belg over: David Goffin (ATP-11). Hij moet nog een match winnen om zijn doelstelling – de tweede week halen – te behalen. Die match staat op zaterdag ingepland op het derde grootste court van de Australian Open: de Hisense Arena. En dat is wel toepasselijk, want ook Goffins tegenstander is een van de grootsten die in Melbourne rondloopt. De Kroaat Ivo Karlovic (ATP-21) zal aan de andere kant van het net staan. Met zijn 2m11 torent hij een heel stuk boven Goffin uit en is hij vanzelfsprekend een waar opslagkanon. Dat is meteen ook het belangrijkste wapen van Karlovic, en dus wordt het voor La Goff vooral zaak om die kanonskogels zo veel mogelijk onschadelijk te maken. Laat één van Goffins wapens zijn return zijn, en je weet dat Goffin wel een goede kans heeft om door te stoten naar de vierde ronde. Zeker ook als je weet dag de Belg Karlovic een week geleden nog versloeg in de finale van de Kooyong Classic; een demonstratietoernooi, maar toch… Wel in het nadeel van Goffin: hij staat ingepland om rond 12u30 lokale tijd (2u30 Belgische tijd) de baan op te komen, net op het warmste moment van de dag. Al lijkt ook dat op zaterdag wel mee te vallen met voorspelde maximumtemperaturen van 23°C.

Ivo Karlovic - © Christopher Levy (flickr)
Ivo Karlovic – © Christopher Levy (flickr)

Matches of the Day

Goffins coach zal ongetwijfeld tijdens de match van zijn pupil ook met een half oog de wedstrijd op Margaret Court volgen. Daar staat namelijk de wedstrijd tussen Dominic Thiem (ATP-8) en Benoît Paire (ATP-47) gepland. Op een goede dag zou Paire Thiem niet mogen bedreigen, al heeft Thiem nog geen geweldige indruk gemaakt in 2017. Voor Goffin is deze match vooral belangrijk omdat de winnaar zijn volgende tegenstander wordt – op voorwaarde dat hij zichzelf plaatst natuurlijk.

Dominic Thiem - © mirsasha (flickr.com)
Dominic Thiem – © mirsasha (flickr.com)

Verder is het bij de mannen ook uitkijken naar het duel tussen toptalent Alexander Zverev (ATP-24) en Rafael Nadal (ATP-9). Nadal maakte indruk in de eerste twee rondes van het toernooi, maar ook Zverev deed het zeker niet slecht. De vraag is of de jonge Zverev genoeg lef gaat hebben om op een groot court tegen een grote naam de zegen te gaan zoeken. Wij verwachten alvast een vijfsetter om duimen en vingers van af te likken.

Alexander Zverev - © mirsasha (flickr)
Alexander Zverev – © mirsasha (flickr)

Ook bij de vrouwen staan er enkele interessante duels gepland. Dominika Cibulkova (WTA-6) tegen Ekaterina Makarova (WTA-34) bijvoorbeeld. Op papier is Cibulkova favoriet, maar op het terrein is er weinig wat de twee speelsters scheidt. Of Makarova kan stunten zal ook veel van de Slowaakse afhangen, want die bewees met haar titel op de Masters vorig jaar dat ze op de belangrijke momenten wel meer dan een tikkeltje extra kan doen.

Dominika Cibulkova - © Christopher Levy (www.flickr.com)
Dominika Cibulkova – © Christopher Levy (www.flickr.com)

Tot slot wachten we ook vol verwachting op de match tussen Caroline Wozniacki (WTA-20) en Johanna Konta (WTA-9). Wozniacki is diegene met het meeste ervaring, maar Konta met de meeste recente overwinningen. 2017 begon echter ook goed voor de Deense die stilaan terug naar haar topniveau lijkt toe te groeien.

Caroline Wozniacki - © Marianne Bevis (Flickr)
Caroline Wozniacki – © Marianne Bevis (Flickr)

[alert type=”info” title=”Programma dag 6″]

De Belgen

R3: [11] David Goffin vs. [20] Ivo Karlovic (CRO)
Hisense Arena, tweede partij vanaf 11 uur (1.00 uur Belgische tijd)

Matches of the Day

R3: [6] Dominika Cibulcova (SVK) vs. [30] Ekaterina Makarova (RUS)
Rod Laver Arena, 11.00 uur

R3: [8] Dominic Thiem (AUT) vs. Benoît Paire (FRA)
Margaret Court, tweede partij vanaf 11.00 uur (1.00 uur Belgische tijd)

R3: [24] Alexander Zverev (GER) vs. [9] Rafael Nadal (ESP)
Rod Laver Arena, derde partij vanaf 11.00 uur (1.00 uur Belgische tijd)

R3: [17] Caroline Wozniacki (DEN) vs. [9] Johanna Konta (GBR)
Margaret Court, derde partij vanaf 11.00 uur (1.00 uur Belgische tijd)[/alert]

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws