Home » Grand Slam » Australian Open » #AusOpen 2017 Preview dag 10: Unieke kans voor Goffin, lastige opdracht voor Gérard

#AusOpen 2017 Preview dag 10: Unieke kans voor Goffin, lastige opdracht voor Gérard

#AusOpen 2017 Preview dag 10: Unieke kans voor Goffin, lastige opdracht voor Gérard

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op dag tien gaat David Goffin resoluut voor een plaats in de halve finale. Joachim Gérard komt voor het eerst in actie en bij de mannen en de vrouwen worden de resterende kwartfinales afgewerkt.

De Belgen

David Goffin (ATP-11) is in Melbourne op jacht naar zijn eerste halve finale in een Grand Slam. Daarvoor moet hij wel voorbij de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP-15) geraken. De Luikenaar staat iets hoger op de ranking, maar Dimitrov bewees met een titel in Brisbane dat hij weer helemaal terug is aan de top. Beide spelers stonden reeds vier keer tegenover elkaar, telkens trok Dimitrov aan het langste eind. Hun laatste ontmoeting dateert van de US Open in 2014.

Goffin blikt vol vertrouwen vooruit: “Het wordt een interessante match, het is een tijdje geleden dat ik nog tegen Dimitrov speelde. Ik voelde me nooit sterker dan nu, ik ga alles geven op de court en zorgen dat ik achteraf geen spijt heb.”

Joachim Gérard (ITF-3) komt woensdag voor het eerst in actie, met de Brit Gordon Reid (ITF-1) treft hij wel een taaie tegenstander. In onderlinge ontmoetingen staat het 9-9, het wordt dus zeker een spannende confrontatie. In de aanloop naar Melbourne sukkelde Gérard met een schouderblessure, maar die lijkt intussen genezen.

Matches of the Day

Bij de vrouwen staan de twee resterende kwartfinales op het programma. In de eerste wedstrijd op Rod Laver neemt Karolina Pliskova (WTA-5) het op tegen de Kroatische verrassing van het toernooi, Mirjana Lucic-Baroni (WTA-79). De Tsjechische stond vorig jaar in de finale van de US Open, Lucic-Baroni haalde in 1999 de halve finale op Wimbledon. In onderlinge duels staat het 3-2 voor Plishkova.

Karolina Pliskova - © Jimmie48 Tennis Photography (www.j48tennis.net)
Karolina Pliskova – © Jimmie48 Tennis Photography (www.j48tennis.net)

In de tweede wedstrijd op Rod Laver krijgen we een duel tussen Serena Williams (WTA-2) en Johanna Konta (WTA-9), wat eigenlijk reeds een finale zou kunnen zijn. De Britse pupil van Wim Fissette is aan een erg sterk jaar bezig, en heeft een 12-1 record dit jaar. De 35-jarige Serena is dan weer op jacht naar records en kan ook de nummer één plaats op de ranking heroveren. Beiden staan voor het eerst tegenover elkaar, het wordt een gevecht tussen jong talent en ervaring.

In de avondsessie krijgen we bij de mannen ook een partij om van te smullen. Rafael Nadal (ATP-9) lijkt helemaal terug en kijkt Milos Raonic (ATP-3) in de ogen. In onderlinge ontmoetingen staat het 6-2 voor de Spanjaard, maar Raonic won hun laatste ontmoeting in Brisbane enkele weken geleden.

The dream lives on

A photo posted by Milos Raonic (@mraonic) on

[alert type=”info” title=”Programma dag 10″]

De Belgen

QF: David Goffin (BEL) [11] vs. [15] Grigor Dimitrov (BUL)
Rod Laver Arena, derde partij vanaf 11.00 uur (1.00 uur Belgische tijd)

R1: [1] Gordon Reid (GBR) vs. Joachim Gerard (BEL)
Rod Laver Arena, derde partij vanaf 11.00 uur (1.00 uur Belgische tijd)

Matches of the day

QF: [5] Karolina Pliskova (CZE) vs. Mirjana Lucic-Baroni (CRO)
Rod Laver Arena, 11.00 uur (1.00 uur Belgische tijd)

QF: [9] Johanna Konta (GBR) vs. [2] Serena Williams (USA)
Rod Laver Arena, tweede partij vanaf 11.00 uur (1.00 uur Belgische tijd)

QF: [9] Rafael Nadal (ESP) vs. [3] Milos Raonic (CAN)
Rod Laver Arena, eerste partij vanaf 19.30 uur (9.30 uur Belgische tijd)

Het volledige programma van dag 10 kan je hier vinden.

[/alert]

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws