Home » Grand Slam » Australian Open » #AusOpen 2017 Preview dag 13: Welke Williams wint de titel?

#AusOpen 2017 Preview dag 13: Welke Williams wint de titel?

#AusOpen 2017 Preview dag 13: Welke Williams wint de titel?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op dag 13 van de Australian Open is er maar oog voor één partij, de finale bij de dames. Het lijkt alsof we terug gekatapulteerd zijn in de tijd met een finale tussen de Williams-zusjes.

Match of the Day

Vanaf 7u30 Belgische tijd kijken de Williams-zusjes elkaar recht in de ogen. Zij moeten onderling uitmaken wie van hen de trofee in de lucht zal mogen steken. Jongere zus Serena (WTA-2) is natuurlijk favoriet, maar ook Venus (WTA-17) liet de afgelopen twee weken goed tennis zien. Het wordt voor de zussen al de twaalfde finale die ze onderling uitvechten, meteen ook de achtentwintigste keer dat ze tegenover elkaar staan. Ook daarin is Serena de favoriet: ze won al 16 keer tegen Venus, acht daarvan kwamen er uitgerekend in een finale. Daarenboven kon Venus sinds 2009 ook niet meer winnen van haar jongere zus, en dat in acht latere pogingen. De finale wordt een heruitgave van de finale van 2003, nu 14 jaar (!) geleden. Toen was het Serena die in drie sets aan het langste eind trok.

Naast de finale in het vrouwen enkelspel, staan er nog een paar finales op het programma. Beginnen doen ze in Australië met de finale van de junioren meisjes. Ook de junioren bij de jongens vechten op zaterdag uit wie zich kampioen mag noemen, terwijl er in het rolstoeltennis drie finales gespeeld worden. Tot slot is er als dessert nog de finale in het mannendubbel.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws