Home » Grand Slam » Australian Open » #AusOpen 2017 Preview dag 9: Kwartfinales beloven vuurwerk, Bergs op zoek naar tweede winstpartij

#AusOpen 2017 Preview dag 9: Kwartfinales beloven vuurwerk, Bergs op zoek naar tweede winstpartij

#AusOpen 2017 Preview dag 9: Kwartfinales beloven vuurwerk, Bergs op zoek naar tweede winstpartij

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Australian Open nadert stilaan zijn ontknoping. Het werd een bewogen editie met heel wat verrassingen, maar één ding staat wel vast: de tweede dinsdag staat gelijk aan de eerste kwartfinales.

De Belgen

Eén Belg op de baan op dag negen van de Australian Open: Zizou Bergs (ITF-45). Na zijn eerste overwinning op de Australian Open ooit, smaakt het ongetwijfeld naar meer. Samen met zijn dubbelpartner Yshai Oliel (ITF-11) zal hij er dan ook alles aan doen om zijn tweede ronde tegen Siddhant Banthia (ITF-67) uit India en Kaya Gore (ITF-56) uit Turkije winnend af te sluiten. Hun partij staat dinsdag laat geprogrammeerd.

Matches of the Day

Vier kwartfinales staan er op het programma: twee bij de vrouwen en twee bij de mannen. Vier kwartfinales ook die door weinigen voorspeld geweest zijn zo’n anderhalve week geleden. Bij de vrouwen maken Coco Garbiñe Muguruza (WTA-7), Venus Williams (WTA-17), Anastasia Pavlyuchenkova (WTA-27) en Coco Vandeweghe (WTA-35) hun opwachting. Bij de mannen is het de beurt aan Stan Wawrinka (ATP-4), Jo-Wilfried Tsonga (ATP-12), Roger Federer (ATP-17) en Mischa Zverev (ATP-50).

Vandeweghe zorgde zondag nog voor een stunt door nummer één Angelique Kerber uit het toernooi te knikkeren. Eerder rekende ze ook al af met Roberta Vinci (WTA-19) en Eugenie Bouchard (WTA-47). Om voor het eerst in haar carrière de halve finale van een Grand Slam te halen, zal ze echter opnieuw moeten stunten. Ditmaal staat namelijk zevende reekshoofd Muguruza op het programma. Muguruza werd na haar wisselvallig seizoen 2016 niet echt gezien als een van de favorietes voor de Australian Open, maar toch op haar gemak naar de kwartfinales en moet haar eerste set nog verliezen. Kan Vandeweghe daar voor zorgen?

Coco Vandeweghe - Christopher Levy (Flickr)
Coco Vandeweghe – Christopher Levy (Flickr)

Ook Venus Williams maakte tot nu toe gebruik van haar bulldozerstand om de laatste acht te bereiken. Of het ook zo makkelijk zal gaan tegen Pavlyuchekova, valt echter nog af te wachten. De Russische – nog altijd maar 25 – lijkt na haar 13de stek in 2011 aan een nieuwe doorbraak begonnen te zijn. Meteen ook iets waar de oudste van de Williams-zusjes wel iets van kent. De vraag zal dan ook vooral zijn: wie wil het het hardst?

Venus Williams - © Tani
Venus Williams – © Tani

Velen zaten te wachten op een clash tussen Andy Murray (ATP-1) en Federer, maar die komt er niet. Dat is de schuld van de oudste van de Zverev-broers, die daar op het allerlaatste moment een stokje voor stak. In de plaats komt er dus een Federer-Zverev-duel, eentje waarin de Zwitser zwaar als favoriet aan zal beginnen. Maar dan opnieuw: tijdens deze Australian Open lijkt die favorietenrol eerder een vloek dan een zegen.

Roger Federer - © Marianne Bevis (flickr.com)
Roger Federer – © Marianne Bevis (flickr.com)

De laatste kwartfinale is er eentje tussen Wawrinka en Tsonga. Wawrinka kroop in de eerste ronde al door het oog van de naald, maar dat heeft hem in het verleden nog nooit gestopt om ver te geraken, dus waarom zou het dat nu wel doen? Een mogelijke halve finale tegen landgenoot Federer zou een mooie beloning zijn en vormt dus extra motivatie voor Wawrinka. Tsonga zal zich op zijn beurt echter niet zomaar laten passeren en zal er alles aan doen om zelf in die halve finale te geraken. Wie weet zit er dan wel weer opnieuw een kunstje zoals in 2008 aan te komen, eentje waarbij hij de finale haalt.

Jo-Wilfried Tsonga - © Richard van Loon - tennisfoto.net
Jo-Wilfried Tsonga – © Richard van Loon – tennisfoto.net

[alert type=”info” title=”Programma dag 9″]

De Belgen

R2: [6] Zizou Bergs & Yshai Oliel (ISR) vs. Siddhant Banthia (IND) & Kaya Gore (TUR)
Court 20, vijfde partij vanaf 11.00 uur (1.00 uur Belgische tijd)

 

Matches of the day

QF: [13] Venus Williams (USA) vs. [24] Anastasia Pavlyuchenkova (RUS)
Rod Laver Arena, 11.00 uur (1.00 uur Belgische tijd)

QF: Coco Vandeweghe (USA) vs. [7] Garbiñe Muguruza (ESP)
Rod Laver Arena, tweede partij vanaf 11.00 uur (1.00 uur Belgische tijd)

QF: [4] Stan Wawrinka (SUI) vs. [12] Jo-Wilfried Tsonga (FRA)
Rod Laver Arena, derde partij vanaf 11.00 uur (1.00 uur Belgische tijd)

QF: Mischa Zverev (GER) vs. [17] Roger Federer (SUI)
Rod Laver Arena, eerste partij vanaf 19.00 uur (9.00 uur Belgische tijd)

[/alert]

 

 

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws