Home » Grand Slam » Australian Open » #AusOpen 2017: Wat doen de Belgen volgens onze redactie?

#AusOpen 2017: Wat doen de Belgen volgens onze redactie?

#AusOpen 2017: Wat doen de Belgen volgens onze redactie?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

[pullquote]Wil je zelf ook eens in je glazen bol kijken? Win een leuke prijs door je eigen Forza Belgica-ploeg op te stellen![/pullquote]

Voor de start van de Australian Open 2017 schotelden we onze redactie vier vragen voor: “Wie wint de Australian Open?”, “Wie zorgt er voor de verrassing?”, “Wie stelt teleur?” en “Wat doen de Belgen?”. Hier kom je alvast te weten wat onze redactie voor de Belgen voorspelt.

Vrouwen

Kristof
Kirsten Flipkens (WTA-73) haalt de tweede ronde niet tegen een ontketende Johanna Konta (WTA-10). Yanina Wickmayer (WTA-59) zal eervol onderuitgaan tegen Serena Williams (WTA-2) in de tweede ronde.

Rob
Hoewel ik graag optimistisch blijf, heb ik toch niet echt een goed oog in de kansen van de Belgische dames. Mocht Yanina Wickmayer de tweede ronde kunnen bereiken, dan ziet het er naar uit dat het voor de Belgen quasi het hoogst haalbare is, hoewel Kirsten Flipkens natuurlijk nooit om een stunt verlegen zit.

Kirsten Flipkens - © Jimmie48 Tennis Photography (www.j48tennis.net)
Kirsten Flipkens – © Jimmie48 Tennis Photography (www.j48tennis.net)

Melissa
Zowel Kirsten Flipkens als Yanina Wickmayer hebben een erg zware loting. Als Wicky een goeie dag heeft, kan ze de tweede ronde bereiken.

Wouter
Kirsten Flipkens en Yanina Wickmayer hebben pech met de loting. Flipper is de eerste ronde niet opgewassen tegen speelster-in-vorm Konta, terwijl Wickmayer in de eerste ronde ex-top 5-speelster Safarova tegenkomt.

Yanina Wickmayer - © Jimmie48 Tennis Photography (www.j48tennis.net)
Yanina Wickmayer – © Jimmie48 Tennis Photography (www.j48tennis.net)

Mannen

Wouter
Steve Darcis (ATP-71) kon bij zijn vijf vorige deelnames nog nooit de tweede ronde behalen op de Australian Open. Nu lijkt het wel mogelijk tegen thuisspeler Sam Groth (ATP-162). In de tweede ronde zal hij moeten stunten tegen 22e reekshoofd Pablo Cuevas (ATP-22).
David Goffin (ATP-11) heeft een haalbare loting en zou de achtste finales zeker kunnen behalen. Daarin wacht een nipte strijd met zijn vriend Dominic Thiem (ATP-8).

Melissa
David Goffin bereikt de vierde ronde waarin hij een spannend duel uitvecht met Dominic Thiem. Wie wint? Dat zal van de weersomstandigheden afhangen, bij niet al te extreme hitte haalt Goffin de kwartfinale. Steve Darcis bereikte nog nooit de tweede ronde in Melbourne, maar tegen Sam Groth heeft hij echt wel een kans om de vloek van Melbourne te doorbreken.

Steve Darcis - © Vincent Van Doornick (Imagellan)
Steve Darcis – © Vincent Van Doornick (Imagellan)

Kristof
David Goffin kende wisselend succes dit seizoen. Hij kon wel winnen van Andy Murray (ATP-1) (in een demonstratietoernooi) maar ging snel onderuit tegen Fernando Verdasco (ATP-40) in Doha. Goffin haalt toch de kwartfinale met verlies tegen Grigor Dimitrov (ATP-15) (die Novak Djokovic (WTA-2) eruit kegelt). Steve Darcis haalt de tweede ronde maar verliest dan van Pablo Cuevas.

Rob
Steve Darcis heeft op het eerste zicht een makkelijke loting, maar de Australiër Sam Groth heeft twee grote wapens: zijn moordende opslag en een enthousiast publiek achter hem. Tel daarbij Darcis’ vloek van de Australian Open, en ik vrees dat de eerste ronde opnieuw het eindstation gaat worden voor de Belg.
Voor David Goffin wordt het een belangrijke Australian Open met het oog op de top 10. Met de gunstige loting liggen er toch wel wat kansen voor La Goff. Een vierde ronde tegen een tot nu toe wisselvallige Thiem zou hij winnend moeten kunnen afsluiten, en waarom niet eens stunten tegen Djokovic? Stiekem droom ik van een finale voor de sympathieke Luikenaar.

Tennisplaza

Tennisplaza

Meer nieuws