Home » Grand Slam » Australian Open » #AusOpen 2017: Wie wint volgens onze redactie?

#AusOpen 2017: Wie wint volgens onze redactie?

#AusOpen 2017: Wie wint volgens onze redactie?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

[pullquote]Wil je zelf ook eens in je glazen bol kijken? Win een leuke prijs door je eigen Forza Belgica-ploeg op te stellen![/pullquote]

Voor de start van de Australian Open 2017 schotelden we onze redactie vier vragen voor: “Wie wint de Australian Open?”, “Wie zorgt er voor de verrassing?”, “Wie stelt teleur?” en “Wat doen de Belgen?”. Hier kom je alvast te weten wie de favorieten zijn van onze redactie.

Vrouwen

Melissa
Johanna Konta (WTA-10). Ze won net nog het toernooi van Sydney en heeft met Wim Fissette een topcoach te pakken.

Wouter
Karolina Pliskova (WTA-5). Ik gok op een verrassende winnaar omdat weinig toppers bij de vrouwen in vorm zijn. Pliskova stond vorig jaar al in de finale van de US Open en is klaar voor de eerste Grand Slam op haar palmares.

Kristof
Serena Williams (WTA-2). Ze heeft nog maar eens een afspraak met de geschiedenis. Ze heeft in het verleden al aangetoond dat ze niet veel wedstrijdritme nodig heeft om goed te presteren.

Serena Williams - © Eurosport / Shaun Botterill / Getty Images
Serena Williams – © Eurosport / Shaun Botterill / Getty Images

Rob
Raar genoeg kies ik dezelfde speelster als diegene die volgens mij misschien ook wel eens teleur zou kunnen stellenSerena Williams. Als Williams de eerste paar rondes zonder kleerscheuren doorkomt, dan zal ze gedreven genoeg zijn om orde op zaken te stellen: alleen recordhoudster worden als diegene met het meeste grandslamtitels en anderzijds een nieuwe kans hebben om opnieuw nummer één van de wereld te worden.

Mannen

Kristof
Andy Murray (ATP-1). De Brit presteert goed op de juiste momenten en kan na vijf (!) verloren finales eindelijk eens winnen.

Andy Murray - © Richard van Loon - tennisfoto.net
Andy Murray – © Richard van Loon – tennisfoto.net

Melissa
Andy Murray. De Britse nummer één van de wereld zal er eindelijk in slagen om de titel in Melbourne te veroveren.

Rob
Ik zou mijn geld toch inzetten op Andy Murray. Hoewel hij onlangs opnieuw verloor van Novak Djokovic (ATP-1), liet hij daar in de tweede set zien dat hij ook van verloren posities kan terugkomen. Nu Murray eenmaal die nummer één-positie bemachtigd heeft, zal hij er alles aan doen om die niet zomaar terug te geven.

Novak Djokovic - © Marianne Bevis (flickr)
Novak Djokovic – © Marianne Bevis (flickr)

Wouter
Novak Djokovic. De Serviër bewees zijn goede vorm in Doha met de titel en de zege in de finale tegen nummer één Murray. Bovendien heeft Djokovic een extra motivatie: Als hij wint, wordt hij alleen recordhouder met zeven zeges op de Australian Open.

Tennisplaza

Tennisplaza

Meer nieuws