Home » Grand Slam » Australian Open » #AusOpen 2017: Wie stelt teleur volgens onze redactie?

#AusOpen 2017: Wie stelt teleur volgens onze redactie?

#AusOpen 2017: Wie stelt teleur volgens onze redactie?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

[pullquote]Wil je zelf ook eens in je glazen bol kijken? Win een leuke prijs door je eigen Forza Belgica-ploeg op te stellen![/pullquote]

Voor de start van de Australian Open 2017 schotelden we onze redactie vier vragen voor: “Wie wint de Australian Open?”, “Wie zorgt er voor de verrassing?”, “Wie stelt teleur?” en “Wat doen de Belgen?”. Hier kom je alvast te weten van wie onze redactie voorspelt dat ze niet aan de verwachtingen kunnen voldoen.

Vrouwen

Rob
Mijn eerste instinct zou zijn om voor Angelique Kerber (WTA-1) te kiezen, maar de loting is wel erg vriendelijk voor haar geweest. Daardoor krijgt ze toch nog tijd om het juiste ritme te kiezen. Voor Serena Williams (WTA-2) ziet de tabel er veel minder fraai uit, met een eerste ronde tegen Belinda Bencic (WTA-48) en een tweede ronde tegen Yanina Wickmayer (WTA-59) of Lucie Safarova (WTA-62). De vraag zal vooral zijn in hoeverre La Williams zich nog kan motiveren voor nog een seizoen, terwijl ze praktisch al alles bereikt heeft. Enkel alleen recordhoudster worden als diegene met het meeste grandslamtitels kan haar misschien nog voldoende drijven om in Australië alles te geven.

Serena Williams - © mirsasha (Flickr)
Serena Williams – © mirsasha (Flickr)

Wouter
Serena Williams. De Amerikaanse komt in Grand Slams altijd laat op stroomsnelheid en treft nu al in de eerste ronde de beloftevolle Belinda Bencic. Dat kan wel eens fataal worden.

Melissa
Angelique Kerber. Ze is dit jaar niet echt in goede doen en de druk om haar titel te verdedigen zal zwaar wegen.

Kristof
Angelique Kerber. ze heeft weinig ritme kunnen opdoen en wat ze tot nu toe liet zien, is niet erg indrukwekkend gebleken.

Angelique Kerber - © Jimmie48 Tennis Photography (www.j48tennis.net)
Angelique Kerber – © Jimmie48 Tennis Photography (www.j48tennis.net)

Mannen

Melissa
Rafael Nadal (ATP-9), ik vrees dat de Spanjaard nooit meer zijn hoge niveau kan halen en reeds snel zal moeten inpakken in de tweede ronde tegen Youzhny (ATP-70) of Baghdatis (ATP-36), of in de derde ronde tegen Alexander Zverev (ATP-24).

Kristof
Rafael Nadal, met spijt in het hart. Hij moest vorig jaar vroegtijdig zijn seizoen stopzetten toen hij zijn goede vorm begon terug te vinden, maar ik denk dat de Australian Open nog wat te vroeg komt.

Stan Wawrinka - © Tani
Stan Wawrinka – © Tani

Wouter
Stan Wawrinka (ATP-3). Na zijn zege op de US Open kon Wawrinka geen goede resultaten meer neerzetten en in de vierde ronde moet hij al opboksen tegen Nick Kyrgios (ATP-13).

Rob
Ik denk dat er algemeen te veel verwacht wordt van Rafael Nadal en Roger Federer (ATP-17). De voorbije seizoenen hebben ze allebei moeten toegeven dat hun lichaam de grote matchen en grote toernooien niet meer altijd aankan. De best of five van Grand Slams is voor beide heren dan ook zeker geen cadeautje. Tel daarbij nog eens de niet heel vriendelijke draw bij, en ik zie beide veteranen nog voor de start van week twee sneuvelen.

 

Tennisplaza

Tennisplaza

Meer nieuws